travnicanka -> RE: OTROVNO ILI MARKETING? (18.1.2008 12:51:42)
|
IZVORNA PORUKA: Monia Svi znamo da marketing dize i unistava sve i svasta,no nekada ima i istine.Ono sto mi kupujemo je veoma diskutabilno,i kada bi stalno na poledini proizvoda citeli o tome sta tu ima i kako stoje stvari,nebi nista kupili.Stoga,sve kupujemo na vlastitu odgovornost i nemamo kome da se zalimo.Ono sto sigurno znam je postoje razni dupljaci koji su na nasem trzistu predstavljeni kao originali i prodaju se po originalnoj cijeni.Vjerujem da ste skoro svi imali priliku koristiti bilo koji preparat kupljen"vani" i shvatiti koliko se razlikuje po okusu,mirisu,itd.Tako da se radi jednostavno o trzistu koje proizvode plasira za istocnu Evropu(sljam) i ostatak svijeta.Mi nemamo reklamne proizvode tj. testere i ako ih ima u vecini slucajeva se placaju,sto je van pameti,tako da kupimo i bacamo grah,hoce li biti dobri ili ne.Kod nas postoji takozvana komisija za kontrolu kvaliteta i zastitu potrosaca,ali neznam da su ikada ista uradili. Definitivno ste u pravu!!!Naime,problem je u tome sto svjetske renomirane kompanije narucuju robu iz kine,i prodaju je pod svojim imenom sto hoce reci igracka kupljena u "Brio" trgovini nazalost nije pravljena u svedskoj nego je dovezena iz kine,a sreca pa se ovdje daje vaznost kontroli kvaliteta robe pa takav fusk izidje na vidjelo.Htjeli mi to priznati ili ne ali kina drzi sve....okupirali su cijeli svijet i najjaci su u tome.
|
|
|
|