Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Domaci recepti za bolesnu malu raju 31.5.2013 8:45:28
palachinken
Sirup od lovora i kadulje, za razbijanje šlajma i iskašljavanje (kod zrelog kašlja)
250gr smeđeg šećera 3 velike kašike sušene kadulje 3 lista lovora 250ml vode
Staviti šećer u šerpu na platu, da se karamelizira. Za to vrijeme usitnini kadulju i list lovora. Kad je šećer karamelizirao, dodati biljke, promiješati koji put i onda nasuti vodu. Nakon ključanja, staviti da kuha 3min. Kad se smjesa malo hladne, procijediti je u čistu teglu. Kad se potpuno ohladi, zatvoriti teglu i držati na tamnom i hladnom mjestu.
Djeca piju pola male kašike 3x dnevno (2,5ml), a odrasli veliku.
RE: Domaci recepti za bolesnu malu raju 31.5.2013 8:51:30
palachinken
Dobar je i ovaj, s tim da bih ja uvijek taj limun iscijedila na kraju, jer sam nedavno naučila da se vit C uništava prilikom zagrijavanja. To cu uraditi i s ovim mojim sirupom gore.
RE: Domaci recepti za bolesnu malu raju 31.5.2013 8:53:44
bebacha
IZVORNA PORUKA: palachinken
Dobar je i ovaj, s tim da bih ja uvijek taj limun iscijedila na kraju, jer sam nedavno naučila da se vit C uništava prilikom zagrijavanja. To cu uraditi i s ovim mojim sirupom gore.
istina je to al ja uradim ovako jer kontam mozda ima nesto u kori sto treba pa onda dodatno stavim jos malo soka od limuna kad se malo ohladi