Anoniman -> RE: Sta se promjenilo??? (21.10.2008 20:19:36)
|
promjenilo se sve ali ne na negativan način. Kad sam bila trudna svi su mi govorili, tvoj život je gotov, sad ćeš sve podrediti bebi, ti više nikad nećeš imati vremena za sebe, uglavnom da su sve te promjene negativne itd. Eh, ja sam čvrsto odlučila da i njima i sebi dokažem da to nije tačno. Moj život će se promijeniti tako da će mi neke stvari činiti još veće zadovoljstvo nego bez nje. Ne mogu više izaći na kahvu da ona ne počne plakati- to nije razlog da ni ne izlazim. Izlaziću kao i prije, i svaki izlazak će nam biti zanimljiviji nego prije. Biće prava avantura žonglirati sa njom i piti kahvu, trčati do auta dok ona vrišti i svi gledaju za nama, tražiti mjesto i način da je podojim kad ogladni...! Još mi je slađe pogledati film sa dragim kad je naveče spremim na spavanje. Odspavati kad i ona zaspe. Skuhati a ponijeti nju u kuhinju u ležaljci da je držim na oku. Isfenirati kosu dok je mm čuva. Našminkati se dok je dojim u 'banani', držati svog muža za ruku dok guramo kolica, visiti na internetu dok ona leži pored mene, učiti i pričati njoj ono što sam zapamtila... Jednostavno pokušavamo uvesti bebu u naše živote prilagođavajući je našim navikama jer nema razloga da ih se odreknemo. Bar sam u ova prva najteža dva mjeseca i uspjela otići sa njom svugdje i ostaviti je kod mame pa otići na predstavu sa mužem, što se kina tiče, filmove smo uvijek kupovali i gledali kući, i otići na fakultet, a ostaviti njih dvoje u obližnjoj bašti da piju kahvu, dočekati goste i sijeliti sa njom u krilu, obilaziti prodavnice sa jaranicama, otići na depilaciju dok muž šeta sa bebicom itd. A kad govorimo o sređivanju, ja sam mlada i to mi pričinjava zadovoljstvo, i naravno da mi ne pada na pamet da sebe zapostavim što sam rodila. Srediću i nju, srediću i sebe, za to mi nikad nije trebalo više od pola sata, a to se uvijek može naći. A najveća promjena je što sam DOBILA JEDNU NOVU MALU NAJBOLJU DRUGARICU s kojom ću se odsada pa nadalje uvijek družiti.
|
|
|
|