Hanady RR -> RE:Česta stolica kod beba (5.5.2010 22:50:33)
|
prenos postova sa srodnih tema IZVORNA PORUKA: kana primjetila sam da se moja beba strasno pun napinje.Prvo sam mislila da su to grcici i kupovala kapi espumisan ,ali i dalje se napinjao.Sada vidim izgleda da se muci sa stolicom.Koristimo bebimil i kontam da ga promijenim sa aptamilom ili novalakom ,to cu pitati pedijatrice na kontroli jer prosli put na pregledu sa jednim mjesecom je dobio kilicu,sigurno od tog napinjanja.Sad nema kilice ali napinje se odmah dok jede da kaki,cak nekad i dok jede to je malo smijesno jer ispusta i vjetrove. Ne znam....pomagajte IZVORNA PORUKA: amdi Za sve sto ti je cudno kod tako male bebe obrati se pedijatriji, mozes ih nazvati i pitati. Mada moje neko misljenje je da ako je beba raspolozena i ne vidis neke druge simptome, u redu je. Normalno je da beba kaki i dok jede, ili odmah nakon jela, tako da nemoj se brinuti ako se beba normalno ponasa-ne place ti puno IZVORNA PORUKA: zeničanka ja ti iz svog iskustva mogu samo reči da je dobro ako ima vjetrove.ako ne plače dok kaki to nije nikakav problem.ja sam sa starijim sinom muke mučila sa tvrdom stolicom ali to je vrištanje od bolova.zato ako ne plače ništa se ne sikiraj.pozdrav IZVORNA PORUKA: makana hehehhe jap upravo tako, moja bebaća znala je čim se priključi na siku odmah započeti rad na punjenju pelene, i zaista je smiješno vidjeti je da jede, isto protočni mali bojler, ulazi i izlazi ali mnei su rekli da je to ok, znači hrana koju unosi potiskuje ono što treba da izlazi IZVORNA PORUKA: Visnja RR protocni bojler ... i moja Asja isto radi... siki i kaki u isto vrijeme... pa onda prduckanje i podrigivanje... ma prava dama IZVORNA PORUKA: bela ja sam imala isti problem i od kad koristim novalak it za djecu sa zatvorom sad je sve ok stolica super i nema napinjanja pa probaj mi smo bili kod pedijatrice i ona nam je tako preporucila. IZVORNA PORUKA: Visnja RR @ juni: Drage mame, moj bebac skoro pri svakoj stolici tj. kad kaki se stalno nateze veoma jako pa mi ga je zao gledati kako se pati, a ne znam kako mu pomoci? I da li je to uopste normalno? Inace, stolicu ima redovno i normalne je boje! Da li se neko susreo sa ovim problemom? IZVORNA PORUKA: Dinka 79 i ja imam isti problem,još ja svoju curku dojim i stolica joj je mekana čak vodenasta,ali svaki put muka kad kaki ili treba da prducka,tako se grči i crveni u licu da neznam šta ću,pa i ja molim neku malo iskusniju mamu da nam pomogne,trebamo li se brinuti. IZVORNA PORUKA: Visnja RR sve dok beba ne place onda je ok... i moja Asja najcesce dok jede kaki i tada se napinje i sva zacrveni.. i kad se pokaki onda ispusti flasicu iz usta i smije se par sekundi a onda ko piranica opet uhvati cucu i nastavi da njam njam s blazenim pogledom kao da se nista nije desilo :)... IZVORNA PORUKA: Dinka 79 Kako kada,ponekad mi se čini da kada god jede da i kaki,ali nekad mozda 4-5 puta u toku dana.kod nas ti je to čudno pravo ,ja čim je presvučem ona se ukaki,i onda poslije nemogu ni da upratim koliko puta pošto nekad prducka a ja mislim da kaki,a ono laznjak. A neki dan sam joj govorila da to nema smisla,malo kada mi je tip -top čista,čim se okupa ili presvuče,uneredi se
|
|
|
|