D_K -> RE: Pomozimo porodici Hrustić! (12.9.2012 12:25:08)
|
nama je juce nasa uciteljica skrenula paznju da je u nasem razredu jedno dijete u ocajnoj situaciji. majka je sama sa dvoje djece i navela nam je primjer da maleni nosi prevelike patike na fizicko. kad je dobio 'nove' patike on je sav sretan pokazivao djeci i govorio kako su mu lijepe [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]. uciteljica mu je obezbjedila skolski pribor i ono sto smo mi mogli za 'prvu ruku' odraditi je da mu uplatimo uzinu sa tim da ce to ostati dogovor do kraja godine. za mene bi bilo porazavajuce da moje dijete jede uzinu a da neko dijete sjedi i gleda a nema da kupi. to mi je strasno. mi smo se danas malo dogovarali i moj je bio prijedlog da se fokusiramo na djecaka i njegov boravak u skoli. ne ulazim u razloge zasto je on u takvom stanju, ne zelim da komentarisem majku ili oca ili bilo koga niti da im saljem hranu odjecu i ostalo, fokusirani smo na dijete. dogovorili smo se da mu kupimo neke cizme, da ne dolazi mokrih nogu u skolu, mozda neke robe, vidjecemo to jos sa uciteljicom i pratiti ga i ulijetati o potrebi i u dogovoru sa uciteljicom. hocu da kazem, kakvi su god razlozi koji stoje iza te situacije, dijete je to, sevap je pomoci.
|
|
|
|