Blue rose RR -> Učiteljica /Učitelj (10.9.2012 20:31:05)
|
Mama prvačića, ima puno pitanja, dane, mjesece nekad i godine prije negoli njeno čedo zakorači na te stepenice koje vode novom načinu života i obaveza. Jedno i možda (po meni) najvažnijih pitanja, jeste pitanje: - Kakva učiteljica će biti? - Da li da tražim ** ** da mi uči dijete jer sam čula da je fina, stroga, pravedna , i slično? - Da li da tu odluku prepustim školskim organima? Sve ovo i još mnogo više sam imala u svojoj glavi puno prije negoli smo došli do dana kad smo križali na stolnom kalendaru dane do upisa. Tada sam pokrenula se (ni sama n znam zašto, i šta tražim od toga) te tražila sugestije od majki, nastavnika, iz naše područne škole, o svim raspoloživim učiteljicama. I dobila sam ih, neke dobre, neke loše (po mojim uzansama), i na kraju sam odlučila, rekla ime na upisu i - čekala. Danas smo imali drugi sastanak sa učiteljicom našom. Prvi put Onaj važni prvi dan škole, kad sam bila fizički tu negdje u učionici, a psihički okružena maglom i kišom suza u duši. A drugi put danas na roditeljskom sastanku. Rekoh negdje, ili sam postigla taj stepen da svojom konstatacijom da mi se žena i previše svidjela, želim da uklonim onaj pritisak tuge i suza sa prvom dana škole, ili će ovaj osjećaj i iskustvo potrajati?! Mlada, ambiciozna, pristupačna, spremna na saradnju, ali traži red, rad i poštovanje. Držim fige njoj, držim fige sebi.
|
|
|
|