leona81 -> RE: Pomozimo porodici iz Sirije (13.9.2012 16:30:47)
|
mozete sve da vidite na wallu kod dzenane Da izvijestim: našli smo krevetac dostaviće ga meni - hvala dzeraldina:-) stvari za koje smo se dogovorili cu im ja dostaviti osim ako nemate namjeru lično što nije problem. Zimsku garderobu ako imate pošaljite to im treba. Za hranu bebinu još ne znam tačno obavijesticu koja je. Zasad traže stan ima neka humanitarna organizacija koja bi im platila smještaj. Ako znate ko izdaje povoljno javite dacu tel od tog čovjeka koji im traži stan. Kad se smjeste nosim stvari i hranu . U medjuvremenu vas obavjestavam. Hvala danijeli :-) i svima koji ste me zvali i slali poruke u inbox. Javiću sve na vrijeme Danas kod porodice bili moji prijatelji. Ja zbog sebe i zbog vas provjeravala smješteni trenutno kod prijatelja nemaju nista. Beba pije bebimil 2. Kad joj je bilo 2 mi operisano joj srce a sad je dobro. Čovjek se zove Hasan bio u Sarajevu i školovao se ovdje govori nas jezik. Kažu mi sramota ga da bilo sta traži ali im treba. Ko hoće preko mene neka se javi za hranu i ostalo ili da vas spojim s čovjekom koji će vas odvesti do njih. Zasad dakle traže smještaj pa onda im je potrebno sve. Eto toliko i hvala vam što ipak niste zaboravili kako je kad nemas. Svako zlo za neko dobro. Možda smo zato bolji ljudi Dragi prijatelji! Ovo s molbom za pomoc ode predaleko :) sto je dobro za njih, ali ja sam se malo pogubila. Nisam ocekivala ovoliki odgovor postena da budem - nije da ne vjerujem u vas nego vremena su takva. Zasad vas molim ako cete stvari spremati nemojte previse - uglavnom zimsku garderobicu - neku jaknicu viska skafander i sl. Ne znam uopste kako cu to prenijeti ako bude previse. Kolica je vec ponudila jedna prijeteljica Aldijana M, nasli smo i krevetac. Mozda postaljine ili deku koju jos ako imate. Nemam pojma - samo nemojte bas da pretjeramo mozda ce doci jos neko pa da mu mozemo pomoci. Ja cu gledati da do kraja sedmice odnesem sto skupimo pa kako je kome zgodno neka me kontaktira, ako hoce da ja odnesem. Svakako cu slikati tamo kad odem da znate da sam predala - jer, nazalost, danas su vremena takva da nekad ni sebi ne vjerujem. Eto toliko od mene zasad :) da obavijestim! Bila sam kod ove porodice iz Sirije . Ljudi su divni. On je ljekar i trazi posao da ne bi zivio od necije pomoci duze nego sto mora. Mislim da su nasli stan,jucer su isli da traze. Djevojcice su medene. Ova mala najmanja je majusna sva , imunitet joj opao strasno nakon operacije srca, a tri dana je bila mami na rukama dok su dosli. Iako su oboje sirijci djeca imaju bosanska imena :) Hvala svima koji su pomogli. :)
|
|
|
|