djeny 80** -> RE: Trudnoća nakon kemoterapije (20.8.2015 15:35:53)
|
Nakon dugo vremena evo javljam se sa svojom konacnom pricom. Nakon 1,5 godinu pokusavanja da zatrudnim konacno mi je to i uspjelo. Psihicki sam bila na dnu mislila sam da se to nikad nece desiti. 18.5.2013 na vjencanju nasih prijatelja i tacno 2 godine nakon zadnje kemoterapije, dok su prijatelji izgovarali svoje sudbonosno DA, osjetila sam neko neobicno skakiljanje u stomaku. S obzirom da sam bila totalno fokusirana na pracenje svih mogucih znakova, odmah sam se ponadala da je to to. Isto tako sam sebi govorila da to nista ne znaci i da to mozda ja umisljam ali ipak sam se nadala. 31.05. je bio Termin za mjesecno krvarenje, vec sam imala spreman test, razmisljala sam da li da ga uradim a u isto vrijeme se jako plasila velikog razocarenja. Presudila je moja znatizelja uradila sam test i ugledala jako blijedu liniju. Ljudi tu srecu Vam nikako nemogu pretociti u rijeci. Danas ta mala [sm=modricrtici.gif] ima 18 mjeseci i jako je zdrav i zivahan djecak. Svim zenama Koje su prosle isto sto i ja zelim da osjete ovu radost, nije svaki rak isti, kao ni svaka kemoterapija ali evo sto se moje dijagnoze tice, moguce je . A vjerovatno doktori znaju zasto savjetuju da cekamo 2 godine nakon terapije, ocigledno je da ranije nije moguce ostvariti trudnocu.
|
|
|
|