Nadja08 -> RE: Noćno dojenje (5.12.2010 11:21:06)
|
Ja sam jedna od sretnica koja je uspjesno zavrsila dojenje prve bebe, a nadam se da ce evo i sa drugom biti tako. Nisam koristila puno savjete sa foruma, jer nisam bila sigurna ciji savjet bi meni pomogao, pa sam koristila one iz knjiga. Pravilo je bilo da se prvo ukinu nocni podoji, pa onaj u sredini dana, pa jutarnji i na kraju onaj pred spavanje. Nocni podoji se ukidaju lagano na nacin da se beba uspava uz pomoc neceg drugog umjesto sike kad se probudi. Ima vise nacina, bilo da se da vode prije dojenja ili malo razblazenog caja ili soka, bilo sa cuclom ili na kraju bez icega, odnosno da se pusti beba da se sama uspava. Dnevni se ukidaju tako sto joj se da nesto drugo da pije, odnosno adaptirano mlijeko ili kravlje ako je starije od godinu. Kod nocnih se prvo ukidaju oni najraniji, znaci ako se budi vec od 1h ujutro, pa onda u 2 ili 3h, prvo se ukida taj oko 1h, posebno ako je beba jela nedavno prije toga. Ja sam vec ukinula taj podoj, jer doji svako vece oko 23h, i redovno dobija na kilazi i vise od prosjeka (to je isto znak da mu ne treba toliko nocnih podoja), pa sam mogla biti sigurna da mu nece faliti kalorija. Trebalo mi je samo jednu noc da mu dam malo vode da popije prije dojenja i preskocio je budjenje u to doba. Sada se budi oko 3 ili 4h, pa oko 6. Ja vec super zadodovljna. Nadam se da nekome moze posluziti nas ritam kao primjer. Sretno!
|
|
|
|