aazra
|
IZVORNA PORUKA: mamica Drage moje, Ja se vec odavno jako patim s nesanicom.... Sve sam pokusavala samo da naviknem bebicu da prespava noc u kreveticu(sto mi je uspjelo sa starijim sinom vec od 6-og mjeseca) ali bezuspijesno! Posto je moj mali Imran sad vec velika bebara, deseti mu je mjesec, mislila sam uspjet cu zavrsiti s tim nocnim podojima,ali nista od toga... . On otkako se rodio voli cesto i dugo da jede i po noci se budi otpilike 4-5 puta jos uvijek.... U prvi mah sam mislila da je gladan i da mu je malo hrane pa da se zato budi tako cesto, ali nije to, na tezini super dobija otpocetka, zdrav je, veseo, samo mu treba moja blizina da bi se osjecao sigurnim i zato ako vidi da nisam pored njega place, a ako sam tu nekad je dovoljno kad progleda samo da ga zagrlim i poljubim i on opet nastavi spavati. Prvih pet mjeseci sam ustajala, podojim ga i spustim, i nakon pola sahata eto ti njega opet i tako dok nisam postala potpuno iscrpljena,malaksala, potpuno bez snage...eh onda sam odlucila da ga stavljam pokraj sebe i sad spavamo svi skupa. Pritpiti cemo se jos malo dok oni ne porastu jos pa cemo ih onda odvojiti u njihovu sobu, i tad cemo ponovo nasu izgubljenu intimu dobiti nazad, ali fakat je da svi sada u ovom uzivamo jer jutra su prekrasna... budi se imran, nesto brblja, doziva, tako budi Hamzu, on odmah ide njemu i maze se... ma stvarno je jutro s njima nesto u cemu za sada najvise uzivamo... Mamica, nemoj se brinuti i kod nas je slicna situacija beba spava s nama i sve je ok, uzivamo u tom a i mama se naspava Ipak njima dojenje nije samo hrana, kada se beba probudi noci i trazi da "povuce" i nastavi spavati to je vise da osjeti blizinu nego sto je stvarno gladna. Meni je najveci problem sto se ovi "muski" rasire ja se zavucem negdje u kraj, pa me ujutro sve boli. Ali uspijem se naspavati kada muz ode na posao Bilal se tada probudi, ja mu dam da doji i to ga uspava jos koji sat, pa nekad "usecerimo" i do pola 11...