Lulu_08 -> RE: Sta kad beba jede samo jednu siku? (19.11.2010 11:24:28)
|
Hehehe moja Luna je dojila godinu dana. Od prije mi je lijeva dojka bila uvucena. Porodila sam se na carski, a nekim cudom mlijeko je odmah krenulo. Isto je krenulo i iz lijeve i iz desne. Luna je od rodjenja voljela ruckiti mlijko, i jako je nerviralo sto lijevu siku nije mogla fino da uhvati i da vuce iz nje kako treba. Nakon 3-4 dana je mlijeko puno nadoslo a kako iz lijeve nije puno vukla sve je oteklo i zacepilo se. Babica kojoj sam do neba zahvalna mi je pomogla tu noc, sa jakim pritiskom i stavljanjem bebe na lijevu siku tako da je ona pocela i nju normalno jesti. Imala sam uzasne ragade ali nisam odustajala nego sam stavljala silikonske vjestacke bradavice preko lijeve. Medjutim desna joj je ostala draza. Iako je "normalno" dojila i iz lijeve sve do negdje 10og mjeseca, u poslednja 2 mjeseca je jela samo iz desne. Nije bila neka razlika, malo samo blago jedva vidljivo. Nakon prestanka dojenja, neka 3-4 mjeseca, su obje sike smanjile se dosta, smrc smrc - bas k'o suhe sljive hahaha...
|
|
|
|