maslinovo ulje olaksava porod?????? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

andjelaaa -> maslinovo ulje olaksava porod?????? (11.8.2012 11:56:06)

Caooo svima, novo sam na forumu pa se i ne snalazim bas najbolje....
Moja mama je rodila nas troje prirodnim putem, mene i sestru u dvadesetim a brata cak u cetrdesetoj godini. [sm=bravo.gif] Prije poroda sa bratom frizerka joj je preporucila posto je u godinama itd. da vec kad krenu ucestalije kontrakcije na 10min prije poroda popije kasiku, dvije ulja i da ce se poroditi super. Tako je i uradila i porodila se sto kazu "po knjigama" a mladje trudnice koje su bile sa njom u sobi i u isto vrijeme im ukljucena indukcija porodile se nakon nekoliko sati posle nje...... Ja sam u 38 nedelje i od pocetka pijem po kasiku ulja ujutru i nadam se laganom porodjaju....[sm=smiley36.gif]
Da li koja od vas ima slicna iskustava

Precious -> RE: maslinovo ulje olaksava porod?????? (11.8.2012 12:12:08)

Ja nemam iskustva (jos [sm=smiley36.gif]) ali sam citala u nekoj islamskoj knjizi, cini mi se Poslanikova medicina bijase, da ujutro koja datula-hurma s kasikom maslinovog pomaze pri porodu... I u babinama da je dobra hurma bas za pojesti par dnevno. A kako je maslinovo zdravo za bas sve, i ja sam odlucila da to pokusam i vec nekoliko mjeseci upraznjavam to. Znaci par datulica i kasika maslinovog. Kad se porodim aBd javicu jel pomoglo [sm=bravo.gif]

novi kolacic -> RE: maslinovo ulje olaksava porod?????? (11.8.2012 12:25:27)

I ja sam to cula i iskreno mi se cini to blesavo [sm=smiley36.gif]. Radije bih stavila lijevak dolje i nalila ulje, tad bi sigurno lakse klizilo [sm=jezicek.gif]. A tvoja mama se, nakon toliko poroda, morala "razraditi", pa se lakse porodila. Vecinom drugorotke vec se lakse porode no prvorotke, a ne slucajevi viserotki...
Ali, ako u to vjerujete, svakako vam ne moze odmoci...sem da vas udeblja, pa navalite!

Precious -> RE: maslinovo ulje olaksava porod?????? (11.8.2012 13:06:45)

Nije u tome stvar, cuj da bi lakse klizilo [sm=jezicek.gif] a naravno, najvaznije je da nece skodit, pa ko zeli neka proba.

milenium -> RE: maslinovo ulje olaksava porod?????? (11.8.2012 13:47:27)

mislim da se već negdje pisalo o ovome.nedavno se jedna trudnica javila i rekla kako je pila i da joj nije nimalo pomoglo tako da mislim to nema veze. uvijek je nekom porod lakši a nekom teži.

simba00 -> RE: maslinovo ulje olaksava porod?????? (11.8.2012 14:17:27)

IZVORNA PORUKA: milenium

mislim da se već negdje pisalo o ovome.nedavno se jedna trudnica javila i rekla kako je pila i da joj nije nimalo pomoglo tako da mislim to nema veze. uvijek je nekom porod lakši a nekom teži.

I ja se slažem... Meni je čak jedna osoba koja se bavi medicinom rekla da pijem maslinovo ulje, beba će samo "iskliznuti". [sm=jezicek.gif] Pa neću podmazivati porođajni kanal, to ulje ode u želudac i tamo se prerađuje dalje. Ne mogu nekad vjerovati.. ok, jedem maslinovo ulje, u salati svakodnevno i slično. Ali sad ta kašika da će biti presudna...

Precious -> RE: maslinovo ulje olaksava porod?????? (11.8.2012 15:14:57)

http://www.she.hr/10-prednosti-maslinovog-ulja

nanika -> RE: maslinovo ulje olaksava porod?????? (11.8.2012 19:31:17)

Evo i ovdje se govorilo o maslinovom ulju
http://www.ringeraja.ba/forum/m_249323/mpage_1/key_/tm.htm#249323

Taha0608 -> RE: maslinovo ulje olaksava porod?????? (16.8.2012 10:15:56)

Ja sam ga mazala međicu skoro mjesec dana pred porod, razmekšala sam je toliko da mi je prvi porod strava prošao...nijednog jedinog konca nisam imala- sjela sam na dupe sahatak poslije poroda...s drugim sam isto tako radila- ali se trudnoća zakomplikovala- malom pupčana bila oko vrata omotana, pa su me morali rezati, ali prije nego su to skontali babica je govorila da je međica savršeno mehka i da ću proci bez konaca...al sta je tu je, nije mi se dalo drugi put...eh, evo sad treća beba na putu- sto posto maslinovo ulje mažem ponovo...pa vi kako hocete [sm=nosecka.gif]

Marija13 -> RE: maslinovo ulje olaksava porod?????? (16.8.2012 10:31:14)

Vjerujem da pomaze..samo mi reci kako si to radila [sm=smiley1.gif] je li samo s vanjske strane, ili si ulazila i prstima kako preporucuju? Meni je jos rano, ali imam namjeru da to radim.

Taha0608 -> RE: maslinovo ulje olaksava porod?????? (16.8.2012 10:54:37)

Ma najviše okolo- samo malo unutra..kazu da je dobro i na tampon staviti ulja pa onako preko noci na spavanju drzati..ali uglavnom svaki dan sam stavljala, kad god mi je na ruku..ako si ikada radjala, znas kako i kuda babica siri međicu- pa po tom podrucju [sm=smiley36.gif]..eto sretno, meni je i vise nego pomoglo...samo me sad strah, iako je trece dijete- s drugom trudnocom su me izrezali fuj, do gluteusa..i sad je to mjesto tvrdo, cini mi se nerastezljivo..pa cu morati na ulozak stavljati ulja i non stop drzati [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Stranica: [1]