simba00 -> RE: Vaginalni bris i bakterije u trudnoci (10.8.2012 19:52:28)
|
IZVORNA PORUKA: Arminaa Drage moje, U 16. sam sedmici trudnoce i radila sam vaginalni bris, jer sam primijetila da imam bijelog pranja. Danas sam dobila rezultate koji glase: 1. GARDNERELLA VAGINALIS U direktnom mikroskopskom preparatu nadjeno je dosta epitelnih stanica, rijetki polimorfonuklearni leukociti, Gram + bacili, Gram + koke i Gram + sitni bacili, te pod 2. STREPTOCOCCUS SPP. Doktor mi je odmah ukljucio terapiju koja se sastoji od Amoxicilina za ovu drugu bakteriju i kremu Dalacin V za Gardnerellu. Antibiotik sam uzela, dok sam kremu morala naruciti, jer je kod nas nigdje nema, pa cu je cekati do srijede. Inace, doktor mi je rekao, ako ne uspijem naci Dalacin V, da uzmem Medazol vaginalete, iako je zbog trudnoce mnogo sigurnija krema. Ovaj nalaz me je jako uplasio zbog bebe, jer sam ocekivala da ce biti sterilan, posebno zbog toga sto sam prije trudnoce radila i vaginalni i cervikalni bris koji su bili u redu. Sad me je strah i antibiotik da pijem, ali moram iskorijeniti ove bakterije, nadajuci se da ce sve biti OK. Da li se iko od vas susretao sa slicnim problemom i ako jeste kakvu ste terapiju koristile. Lijep pozdrav. Ja sam isto koristila antibiotik nekad na samom početku, zbog urinarne infekcije. Isto amoxicilin, to se i daje. Poslije sam dobro pazila kako koristim wc kad nisam kući - obavezno dezinficiraj ruke, pazi kako dodiruješ šteku, toalet papir, nipošto sjedati nikud i često mijenjati veš.
|
|
|
|