Rabi -> RE: koliko često vaše bebe doje? (20.9.2009 23:00:19)
|
I mi se ''glocamo'' jos uvijek[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Imamo 12 mjeseci i 15 dana:) Ali, moj Adnan stalno hoce sisu, pa ne bitno da li mu se spava ili ne....Ponekad bih i uspjela skrenuti njegovu paznju na nesto drugo, ali kad mu se spava...bez sise nema ni s od spavanja! On bi po nekom ''pravilu'' trebao da doji samo pred spavanje i eventualno ujutru, a kod nas je dojenje i ujutru i navece- redovno, a redovnije je ono nocu po 2, 3 ili 4 puta cak sto mene slomi, toliko sam ne naspavana i iscrpljena, a narvno i po danu kad je vrijeme spavanja sisa je glavna. Svi mi govore da prestanem dojiti, da je sasvim dovoljno godinu dana, da sebe samo mucim, pa da ce mi bolje spavati, jesti itd. Eh, mene interesuje koliko vase bebe koje su tu negdje sa mojim bebacom i koje imate iskustvo, doje ili su dojile u toku dana? I da li je moguce ikako da ja sad izbacim sve te podoje u toku dana, a posebno noci? Adnan ne voli cucu, pa mu sisa sluzi kao zamjena- izgleda! Sta mi savjetujete, da li da se mucim oko izbacivanja ovih podoja- dakle hocu li uspjeti i da li je to izvodljivo sa bebom od godinu ili da jednostavno prestanem dojiti??? Nesto moram raditi jer sam jaaaako iscrpljena i umorna od ne spavanja, stalno imam osjecaj da cu se negdje srusiti....
|
|
|
|