MELLI
|
Draga preplašena majko,to što ti prolaziš sada,puno nas je već ostavilo iza sebe Potpuno te razumijem,jer sam prošla kroz identičnu situaciju,dojenje 24h,a samo 300g prvi mjesec .Meni su takođe preporučili nadohranu poslije podoja,ali ja sam to na svu sreću dala samo jedan ili dva puta poslije podoja(nekih 30 ml).Poslušala sam savjet jedne iskusne majke dojilje,i bacila kutiju sa adaptiranim,dojila sam svoje dijete kad god je ono tržilo(nekada mi se činilo da živi na meni),dojila sam i onda opet dojila,i opet i opet.Na idućoj kontroli,takođe, nismo nešto pretjerano dobili,ali sam ja čvrsto odlučila da se tom njihovom tablicom neću pretjerano zamarati.Moja beba jednostavno rečeno,bila je takva.Dobijala je koliko joj je trebalo,bila je zdrava,imala je redovne stolice,puuuuuuuuno mokrih pelena i meni je to bilo dovoljno. To što te bradavice bole,meni je jedan od pokazatelja nepravilnog držanja bebe na grudima,mada i ne mora biti.Glad osim toga nije jedini razlog zbog kojeg bebe sisaju.To im je jedino utočište,sigurnost. Ja znam da si ti uplašena,ali molim te prelistaj malo forum i shvatit ćeš da nisi jedina koja je muku mučila u početku.Priznaj da nisi očekivala da će početak biti ovako težak(jer ja ,takođe, nisam očekivala),ali vjeruj mi za kratko vrijeme ovi problemi će prestati i tada ćeš ,u pravom smislu riječi,uživati u dojenju.Poslušaj savjete koje su ti dale Amrino , Boogy Woogy(one znaju šta pričaju) i ostale forumašice. Ne odustaj od dojenja,problemi kratko traju,a blagodati dojenja su višestruke i nemjerljive doktorskim tabelama
|