animagical -> RE: Emetovi rascjepi (7.8.2012 13:00:46)
|
IZVORNA PORUKA: MicoTico Na slično pitanje sam našla na netu odgovor: "U porođaju grlić materice zna da pukne obostrano bočno, pogotovo kod brzog porođaja ili rađanja velike bebe. Ukoliko se rascep ne uoči i ne sašije odmah nakon porođaja ostaje tzv. Emetov rascep. Rascep se može zbrinuti i kasnije "osvežavanjem" ivica rascepa i ušivanjem što neki nazivaju "plastičnom operacijom" inače se ne ugrađuje nikakva plastika. Uobičajno je da se ova operacija radi tek nakon planiranih porođaja! Vama se ništa ne može dogoditi slobodno možete ostati trudni i izneti trudnoću do kraja!" I to je, na žalost, sve što sam našla! Nadam se da sam bar malo pomogla. ah da se javim...ja ovo imam....dr mi nije nista rekao, u smislu da bi moglo smetati u buducim trudnocama, samo je komentarisao kako nije sasiveno i nije bilo sraslo tri mjeseca iza poroda... s obzirom da su sili vaginalnu stjenku nikako mi nije jasno kako su grlic preskocili,ali eto... jedino mi je rekao da bi mogao biti losiji papa test kod bilo kakvih ranica na grlicu, i pokazao je upalu,ali se i to rijesilo...
|
|
|
|