Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
300 eura taj je mogo ostavit i 300 na štednju djeci...
slazem se , ali kupuju bogami kazu deca su to , sad mozemo , mozda kasnije se ne bude moglo nek se zadovolji dijete
ne znam individualno je , po meni nije o.k
vidi komsije cija deca su 6,8 god imaju playstation nove , skup kosta 300 eura
pikado onaj stand koji kosta djabvo i po rodjendane obavezno u kafane , treba s eprozivet
i jos puno po meni nepotrebnih stvari , cemu to , zasto
i naravno drugacija razmisljanja ja bih te pari deci na knjizicu ali eto...........
bogati triputmam otkud tebi ideja da oni nemaju duplp nego su im za igračke dali na knjižici i u uštedi... da neće ljudi tebi prijavit tačno stanje da se ti ne brineš za njihovu djecu...
de majke vam...
mješaš se u tuđi budžet...to nije lijepo...
ne ne stvaram nikakve ideje u glavi vec znam hanady
vecito se zajme " do sledece plate"
al naravno nevazno , to je samo bio jedan primer
< Poruku je uredio triputmama -- 9.8.2012 1:31:54 >
ma ne možeš znati triputmama... ta misliš da ti ljudi tebi prijave svaki dinar.... to što se oni opravdaju onima koji se čude i ibrete igračkama za njegovo dijete kupljenje rečenicom..nek sad ima sad je za igranje... ne znači da ti znaš bolje do njega šta je bolje za njegovo dijete i koliko para ima...
znaš šta si uredila...da ti isti pozjmljuju do plate a kupuju igrače sa kojima očito nemaju dovoljno novaca dostatno za život... razlozi zbog kojih to radi su u definiciji snobova na temi koju sma ti linkala... znači ONi su snobovi
Cash je zakon. A dobiti kuce, stanove, placove u nasljedstvo, to je dodatni problem i glavobolja. Dal prodati tako staro, ko ce kupiti to. A ako prodas, grisce te savjest, sto si prodao, ipak je to babovina. itd itd. Kad imas lovu, sve ti je cisto ispred tebe. Radis sa tim novcem kako ti zelis.
ili vise stedite , ne priustavate sve bas , vec ostavlajte po nesto za buducnost ono trebace kasnije vise sad ne mora user posted image
sadašnjost poznajemo a budućnost ne
o.k ali da li je bitnije osigurati na neki nacin buducnost detetu , uz to ne kupovati igracke od 300 eura (npr)sad kad su nam deca mala , vec ostaviti " za kasnije" ili sad se moze evo sine svega a kad nema necemo imati ni ti ni ja
triput mama ja nisam za razbacivanje , zna se sta djetetu treba i sta ne , nema svrhe pretjerivati. JA kada odem u BIH i viidm da malcu od mog brata treba 20-30 km ako izadjemo u grad "samo njemu" djetetu je 6 godina ja se izgubim i oni kad imaju daju kad nemaju sjede kuci ne vode ga hahahahhaa , Budu BOg s nama , ja se smao ruzim a njima cudno , pa bolan neide to tako , ili sto ce mom djetetu adidas trenerka njemu nema ni dvije godine 50 -60 eura nosice par mejseci i adio , za mene je to rasipanje i to mi je jedan nacin raspustanja djece ucenja da rasipa da niakda od njega covjek nece biti , ja kad kupim igracke malcu nije da nemam hvala Alalhu imam ali ga vec sada ucim da cuva , u BIH kad sam bila dodje djete lomi baca od mog IShaka starije 5 godina ja akzem mami aloooo ne ide to tako ja sam to platila nadje se zena uvredna pa de djeca su , nauci ti njega da ne lomi i rasipa bar ne tudje , takva djeca za moj pojam vode u propast ona ce raskuciti i babovinu i dedovinu , sve se uci od malena , ja sam u djetinjstvu imala sve kad se zaratilo falilo mi je svega , borba za zivot i znam cjenit a evo ucim i ovog malca . Djete od malena treba znati da voda iz cesme ne tece tek tako da se zbog toga ratovi vode a o dalje da ne pricamo .
A sada moram reci za baby bazar , vidim neki mu se rugaju BOgami mjesto gdje ja zivim je jako bogato (BW) mali gradic i okolo sela (al ne ona nasa) ma sve piko belo i dva puta godisnje svugdje ima baby bazar i to organizuju mame iz obdanista i bude masa naroda ma ko da je snizenje 90 % u nekoj elitnoj radnji :))).
A oni tesko da ce biti drugaciji od svojih roditelja, djedova i nena/baki, kakvi ih geni zapadnu, kakve vrijednosti usvoje uz nas, to im ostaje do kraja. Pa će se neko znati nositi s milion eura i u 15., a nekome će i sa 50 trebati staratelj.
Ja se ravnam po tome da moje dijete tesko moze da bude veci hajvan od mene, pa da me kao smrtno razocara. Vodicu se unutrasnjim osjecajem, pa sta nam dragi Bog da.
Ako možeš da vidiš uništeno djelo svog života I bez riječi da ga ponovo gradiš. Ako bez uzdaha i protesta podneseš Gubitak onoga što si dugo tekao. Ako možeš da budeš zaljubljen, ali ne i lud od ljubavi. Ako možeš da budeš jak, a da ipak ostaneš nježan. Da ne mrziš one koji tebe mrze, A da se ipak braniš i da se boriš. Ako možeš da slušaš kako tvoje riječi Izvrću nevaljalci da razdraže glupake I da čuješ kako luda usta o tebi lažu, A da sam ne kažeš ni jedne laži. Ako možeš da budeš jednostavan iako si savjetodavac kraljeva. Ako možeš da voliš svoje prijatelje kao braću, A da ti ni jedan od njih ne bude sve i sva. Ako znaš da razmišljaš, da posmatraš i upoznaješ, A da nikad ne postaneš skeptik i rušilac. Ako znaš da sanjariš, a da ti san ne bude gospodar. Da misliš, a da ne budeš samo maštalo. Ako možeš da budeš čvrst, ali nikada divlji. Ako možeš da si hrabar, a nikada neobazriv. Ako možeš da budeš dobar, ako možeš da budeš pametan, A da nisi čistunac i sitničar. Ako možeš da zadobiješ pobjedu poslije poraza I da te dvije varke podjednako primaš. Ako možeš da sačuvaš hrabrost i glavu kada je svi ostali gube, Tada će kraljevi – Sreća i Pobjeda Biti zauvijek tvoji poslušni robovi. A ono što više vrijedi nego svi kraljevi i sve slave – BIĆEŠ ČOVJEK, sine moj!
Cash je zakon. A dobiti kuce, stanove, placove u nasljedstvo, to je dodatni problem i glavobolja. Dal prodati tako staro, ko ce kupiti to. A ako prodas, grisce te savjest, sto si prodao, ipak je to babovina. itd itd. Kad imas lovu, sve ti je cisto ispred tebe. Radis sa tim novcem kako ti zelis.
ovdje vrijednost novca brzo propada a dobra nekretnina ostaje.
nego, zene, kad vam dosadi, recite da postavim kakav post. ja sam temoubica
slazem se, vremenom novac gubi vrijednost, a nekretninama uvijek raste vrijednost jedino se mogu desiti blage oscilacije kad su recesije i sl, al u sustini ako cete vjerovati ekonomistima, dokazano je da nekretnine kroz vrijeme dobivaju na vrijednosti
ubij je odmah, živa bila ovo je mrcvarenje, cirkus, i tema koja je trebala krepati odmah, ali da ovako polako crkava i muči sve redom
ne pretjeram, svi mi preživimo al pitanje je kako npr moja djevojčica pije svaki dan litar mlijeka i garant i do 1,5 litar soka, ja se trudim kupiti joj kvalitetniji sok, naravno da joj ne mogu priuštiti kupila bi jeftiniji il bi je jednostavno odvikla od tolike tekućine il bi joj ponudila vodu neko opet djetetu haman do 5-6 godine kupuje hipo sokove a jedan košta oko 1 KM, moja malena bi takvih spucala 10.... ja izabrala neku srednju varijantu.... i za nju mi treba par hiljada (mislim ne samo za sokove nego za takav način življena), za ovu sa hipom malo manje, za vodu il neki jeftiniji sok još manje itd...
banalan primjer al tako je
il npr grijanje, svi se mi grijemo, al neko jednu sobu a neko cijeli stan i još prozore na kant otvori a vani -10 npr i tako....
neko cvijeće zalijeva kišnicom a neko vodom iz bunara, neko auto opere u bašti a neko ga licka svake hefte u praonici
koliko god da imaš sve spucaš, a kad nemaš ukalkulišeš se
ja sam pričala o nekom onako pristojnom životu
da ja bi mogla npr ići na posao tramvajem, malo ranije krenuti i nema mjesečnog troška za benzin itd
masa je toga
al sve je to normala i piti sokove hipo, i voziti auto, i otići na sedmični ručak vani
e sad na ovim prostorima jedino to nije normalno
Draga Vesela, nikako nije zdravo da ti dijete pije 1.5l soka, bices joj vise od koristi da ti pije vodu i jednu dvije case soka dnevno. Na kant otvoreni prozori i hajcanje ogreva mi je nigdje veze... Pranje auta svake sedmice u autopraoni je mjesecno 40KM sto nije nikakva wow cifra... Razlika je zivjeti normalno i zivjeti nigdje veze rasipno. Sedmicni rucak isto nije wow neka cifra...
Klise ili ne, svako ima svoje misljenje..
ma naravno, samo meni se podrazumijevalo da svaki roditelj želi da mu dijete bude školovano, plemenito i da ima dobre karakterne crte još ne znam nikog ko je rekao npr želim da moje dijete završi samo 8 razreda il želim da moje dijete laže, krade i sl a u naslijedju, e tu se mimoilazimo
Da, svi mi zelimo sve to za svoju djecu, ali mnooooooooooogi roditelji ne daju sve od sebe da to njihova djeca zaista i postanu. Razlika su zelje od djela.
Da, svi mi zelimo sve to za svoju djecu, ali mnooooooooooogi roditelji ne daju sve od sebe da to njihova djeca zaista i postanu. Razlika su zelje od djela.
Aferim.
Draga Vesela, nikako nije zdravo da ti dijete pije 1.5l soka, bices joj vise od koristi da ti pije vodu i jednu dvije case soka dnevno. Na kant otvoreni prozori i hajcanje ogreva mi je nigdje veze... Pranje auta svake sedmice u autopraoni je mjesecno 40KM sto nije nikakva wow cifra... Razlika je zivjeti normalno i zivjeti nigdje veze rasipno. Sedmicni rucak isto nije wow neka cifra...
da al ne možeš se ukalkulisati u malu mjesečnu zaradu da bi to imao jesil ti pratila svu priču
svojim ličnim primjerom najbolje ćemo djecu naučiti kakvi mi takva nam i djeca
ubij je odmah, živa bila ovo je mrcvarenje, cirkus, i tema koja je trebala krepati odmah, ali da ovako polako crkava i muči sve redom
a zašto je tebi tema mučna? jel nećeš ništa ostaviti djetetu u nasljedstvo il šta...? tema ko tema, zaobidji je ako te smara
ne znam samo otkud poveza to što mi se tema ne sviđa da je to zbog toga što možda neću ostaviti ništa u nasljedstvo djeci tema mi je rozna zbog svih bljuvotina napisanih na istoj
Ma jebes kucu koja je 60 godina stara.
kako 60? to mozda da unucima ostavim
dok ja ustadim novac, treba mi 10-15 godina jer necu sad uzeti kredit pa otplatiti duplo vise. i eto neka stan stoji jos koju godinicu, moj sin ce imati 20godina.
Svidjela mi se ova Radovićeva, pa rekoh da podijelim s vama
Sin jedne poznate klade dobio je na krštenju ime - IVER. Kao u narodnoj poslovici: otac je ponavljao drugi razred gimnazije, a sin je pao nedaleko - u trećem.
Svaka sličnost sa stvarnim ljudima je....