RE: djeci u nasljedstvo ...... (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

babina beba -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 15:01:09)

Necu im ostaviti ni kuce, ni stanove... Ostaviti im sve na gotovo i napraviti debile od njih pa da me kasnije gaze ne dolazi u obzir. Imace postojecu kucu u nesljedsvu i stednju im dati nek idu vani nek se skoluju, zagriju stolicu i budu neko. Ja nisam nista dobila u nasljedstvo, nisam znala sta je markirana garderoba a kamoli da imam nesto markirano, sama zagrijala stolicu, borila se i hvala bogu danas mogu svaku marku kupiti.  Ne kazem da ce i one tako ali boze zdravlja nastojacu da idu tim putem!

Mirkica -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 15:20:34)

da dodam sprem ove teme jer se ocito prije nisam dobro izjasnila , SVE ALI SVE STO BUDEMO JA I MM STEKLI I STO OSTANE POSLE NASE SMRTI OSTAJE NASOJJJJ DJECI nasim sinovima insallah , mogu im dati i kucu i stan i sve da zive tu i za moga zivota ali 1/1 ne ostavljam nikome tek kad me zemlja crna prekrije i ne vidim cemu je tu problem ko misli da mu babo i mama trebaju dati i prepisat dok su zivi ne msili na svoje roditelje nego samo na sebe .
Dok sam ziva dobice ljubav , paznju odgoj , moje vrijeme moj zivot koji samo za njih zivim (prije njih sam zivjel ai nazivila se sad su oni broj 1 a ne ja ) dobice skolarinu odmore , necu im uskravcivati ni djedove ni nane , bicu im drug bicu ima mama bicu sve za njih i nista mi nece biti prece sekunde , dobice pomoc kod vozacke auta ( ovdje djeca i od najbogatijih uce da rade i sebi dzeparac zarade od 16 ) i da ne bih ispalo ja nemam sta djetetu osatvit pa zato pisem opet podvlacim dok sam ziva nikome 1/1 posle smrti njima sve pa neka bacaju kud hoce .

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 15:27:32)

Necu im ostaviti ni kuce, ni stanove... Ostaviti im sve na gotovo i napraviti debile od njih pa da me kasnije gaze ne dolazi u obzir

a zašto misliš da će postati debili ako im nešto ostaviš?

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 15:35:03)

SVE ALI SVE STO BUDEMO JA I MM STEKLI I STO OSTANE POSLE NASE SMRTI OSTAJE NASOJJJJ DJECI nasim sinovima insallah , mogu im dati i kucu i stan i sve da zive tu i za moga zivota ali 1/1 ne ostavljam nikome

i ovo se slažem, mislim tako bi i ja
napravila bi svakako testament

babina beba -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 15:37:42)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Necu im ostaviti ni kuce, ni stanove... Ostaviti im sve na gotovo i napraviti debile od njih pa da me kasnije gaze ne dolazi u obzir

a zašto misliš da će postati debili ako im nešto ostaviš?

nemora znaciti ali 80% ih tako zavrsi

leona81 -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 15:44:07)

ja svakako nemam nista[sm=smiley1.gif]

Emica_sa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 15:45:04)

IZVORNA PORUKA: leona81

ja svakako nemam nista[sm=smiley1.gif]

NI ja[sm=jezicek.gif]

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 15:49:07)

moguće
ja sam imala primjera kroz posao gdje roditelj dodje kupiti sinu/kćerki stan
i zaista sam vidjela da su to divna djeca, školovana, uposlena itd
al jednostavno nisu u mogućnosti iskeširati cjelokupni iznos za stan i tu onda ulete roditelji
meni je to divno
znala sam prisustvovati njihovim razgovorima gdje npr majka kaže svojoj kćerki "tebi će onda dušice mama da kupi kuhinju i spavaću sobu"
meni nekako srce ko Evropa

divno je imati roditelje koji ti mogu pored ljubavi, prijateljstva, sigurnosti i pomoći pri rješavanju egzistencionalnih pitanja, ja to ne vidim ništa loše, naravno ako su djeca ok, ako nisu probisvjeti, drogeraši, robijaši i sl

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 15:53:31)

al definitvno je najbolje dijete naučiti da privredjuje, da nije lijeno itd a naravno kad treba i novčano pomoći

ne znam kakav bi ja to roditelj bila da mi dijete ide u podstanare a ja da npr imam par nekretnina [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
il da živim ko hadžinica a da moja kći il sin ne mogu svoje dijete odvesti na more par dana i tome sl

na takav način, "okretanje glave" i pravljenja da ga tako učim samostalnošću mi je nepojmljivo

Danas je teško i sa par hiljada mjesečno preživjeti a ne riješiti sebi stambeno pitanje

vjestica -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 15:57:50)

al definitvno je najbolje dijete naučiti da privredjuje, da nije lijeno itd a naravno kad treba i novčano pomoći

ne znam kakav bi ja to roditelj bila da mi dijete ide u podstanare a ja da npr imam par nekretnina [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
il da živim ko hadžinica a da moja kći il sin ne mogu svoje dijete odvesti na more par dana i tome sl

na takav način, "okretanje glave" i pravljenja da ga tako učim samostalnošću mi je nepojmljivo

Danas je teško i sa par hiljada mjesečno preživjeti a ne riješiti sebi stambeno pitanje

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Blue rose RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:12:41)

IZVORNA PORUKA: vjestica

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Misliš "par stotina" veeseela ?!

Lady26 -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:14:12)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
O da mi je par hiljadarki, itekako bi lijepo zivjela [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image]

Blue rose RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:16:46)

Omače se ženi u trudnoći [sm=jezicek.gif]

mamine oci -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:18:45)

"pare suskaju,pare zveckaju ,sta cu ja na mjesecu kada para nema tu"[sm=smiley36.gif]za one koji mnogo vole lovu[sm=smiley36.gif]

hanabanana -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:41:49)

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

[sm=sad.gif] [sm=sad.gif] [sm=sad.gif] [sm=sad.gif]

Ne misli, sa par stotina se teško može riješiti stambeno pitanje.

Emica_sa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:41:53)

Vidim ja ima se moze se[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Emica_sa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:43:05)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

[sm=sad.gif] [sm=sad.gif] [sm=sad.gif] [sm=sad.gif]

Ne misli, sa par stotina se teško može riješiti stambeno pitanje.

A izvini molim te ko to zaraduje par hiljada,cast izuzetcima[sm=zmeden.gif]

hanabanana -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:46:33)

Svako ko ima plaćenu VSS i radi u pristojnoj firmi, ne nužno na nekoj dobroj poziciji.
Svako ko ima privatan posao, ko ima soli u glavi, i smisla za posao.

Pa meni za dječiji vrtić, školu, vannastavne aktivnosti i račune treba 1000 maraka.
Da ne jedemo ništa taj mjesec.

Lazem, djeca bi jela - placeno im je.

animagical -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:48:24)

hiljadu ona, hiljadu muz... eto ti par hiljada.. a da se mogu potrositi dok kazes keks, vala mogu, dzaba sto se cini da su to neke pare...

Emica_sa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:49:57)

Svako ko ima plaćenu VSS i radi u pristojnoj firmi, ne nužno na nekoj dobroj poziciji.

Pa meni za dječiji vrtić, školu, vannastavne aktivnosti i račune treba 1000 maraka.

Laem, djeca bi jela - placeno im je.

Mi ocito ne zivimo u istoj drzavi gdje je prosjek plate 800 KM i super je kad je i 800,a redovno[sm=smiley13.gif]

Boze sacuvaj,sto su se neki digli,sad ispada da oni koji nemaju 3000 mjesecno nemaju soli u glavi[sm=smiley13.gif]

felix -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:51:10)

hiljada je danas ko 100maraka, prije a sto maraka danas na ovom vaktu ko cener ...
jbte odeš nemozeš se podmirit za sto maraka de ba kad je sve skupo ,ko djavo...

mamine oci -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:54:22)

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Mi ocito ne zivimo u istoj drzavi gdje je prosjek plate 800 KM i super je kad je i 800,a redovno[sm=smiley13.gif]

Boze sacuvaj,sto su se neki digli,sad ispada da oni koji nemaju 3000 mjesecno nemaju soli u glavi[sm=smiley13.gif]

[sm=bravo.gif]

i mi zivimo od prosecne plate i ne zalimo se cak smo postanari i vjeruj kad gledam onu listu duznika ko nije platio smece,struju vodu itd..nas nigdje nema sve ovi sto imaju vece plate,a jedemo sto i svi nista ni manje ni vise[sm=smiley1.gif]

klemzi -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:55:48)

Ljudi prežive i sa puno manje od hiljade. Sa par hiljada se itekako lijepo može živjeti. Grehota je...

mamine oci -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:56:38)

IZVORNA PORUKA: klemzi

Ljudi prežive i sa puno manje od hiljade. Sa par hiljada se itekako lijepo može živjeti. Grehota je...

[sm=smiley31.gif]

hanabanana -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (8.8.2012 16:59:36)

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Meni ne ispada ništa, ne znam ni kako je tebi ispalo ovo što si zakjučila.
Uopšte se ne mislim izvinjavati nekome što sam uložila u sebe, završila fax, učila i dalje, i sada zaradjujem više nego što iznosi prosjećna plata u F BiH. A ne daj Bože da mislim da sam se zato " podigla ".
Ja sam inače povisoka žena, pa nema potrebe ni štikle da nosim, a ne da se dižem.

Moj rodjak npr nije ulagao u školovanje, nego u posao. Čovjek zna, ima žicu za to.
Iako nema fax, ima primanja za koja me šije pa barem tri puta.
I jel sad on meni kriv što sam ja studirala pa imam manju platu?!
Nije!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>