RE: djeci u nasljedstvo ...... (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

Visnja RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 1:53:15)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

IZVORNA PORUKA: minja_

Mene roditelji nikad nisu nagradili za uspjeh u skoli, ili to bar nisu dovodili predamnom u vezu s poklonima. Postizala sam uspjeh kakav jesam jer su me naucili da je svaki moj mali podvig stepenica blize sigurnoj buducnosti, u kojoj mi nista nece stajati na putu, samo daj Boze zdravlja. Poklone nisam ih nicim zasluzivala, osim cinjenicom da sam im najvrijednija na svijetu. Tako se ponasam i prema svom djetetu. Sve sto radi, sebi i za sebe radi. Sve sto dobije od mene, dobije zato sto je volim, i tersli i dobricu, i trojkasicu i Vukovca, moje dijete.

eto bas sam ja znala u Prvom Osnovne sta je za mene sigurna buducnost[sm=smiley36.gif]a znala sam Bogme sta je Lambada, Nitedo i nov Bemix. Poslije se to poslozi...vidi se gdje kako zavrsi...mada sad u ovom vaktu ni to nije pravilo. Danas jalijas sa 8 razreda Osnovne voza novi BMW jer trguje necim sumnjivim...uh, nerka nam je Bog na pomoci...kako ih odgojiti na ovom vaktu?![sm=smiley13.gif]

eh...
uz zezanciju džaba..na početku smo...kako ...
vrijeme će pokazati...
samo da nauče a i mi sa njima...
jer sve je drugačije nego ja kad sam dijete i u mladosti bila...
[sm=smiley13.gif]

neka nam je Bog na pomoći[sm=smiley13.gif]

banovacu te tita mi...pa u cemu si sad nego u mladosti...aaaaaaaa odoh [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

minja_ -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 1:54:06)

Mene roditelji nikad nisu nagradili za uspjeh u skoli, ili to bar nisu dovodili predamnom u vezu s poklonima. Postizala sam uspjeh kakav jesam jer su me naucili da je svaki moj mali podvig stepenica blize sigurnoj buducnosti, u kojoj mi nista nece stajati na putu, samo daj Boze zdravlja. Poklone nisam ih nicim zasluzivala, osim cinjenicom da sam im najvrijednija na svijetu. Tako se ponasam i prema svom djetetu. Sve sto radi, sebi i za sebe radi. Sve sto dobije od mene, dobije zato sto je volim, i tersli i dobricu, i trojkasicu i Vukovca, moje dijete.

svakako da si došla nadrogirana oko 2-3 sa policijom na vrata nebi dobila taj poklon....
jel da...
nebi te ostavili nekom drugom dijete d abudeš al malo bi smanjili poklone[sm=smiley36.gif]

logika

Tesko da bih sa sest godina dosla kuci u 2 ujutro nadrogirana. Delikvent se ne rađa, trebaju godine da ga se isteše.

Hanady RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 1:54:09)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ma ajde sad nije došlo do tog, a uvijek imamo bazar
a i sa starijeg na mladje može, što da ne

ja već u strahu navijam za isti spol [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

nego da ne idemo OT vratimo se lijepo temi

vi koje imate mušku i žensku djecu hoćete li ostaviti jednak dio nasljednstva il kako kontate ?

teško bogami...neće ove kvalitetnu robu na bazar povoljno da daju...
[sm=jezicek.gif]

ja isprodavah robu sve markirano grdno plaćeno na bazaru a za to ne kupih jadna ništa svojima sve tuđima...
[sm=jezicek.gif]

al hajd ...biće vakta...
ako rodiš muško inašallah pa kad kreneš ti otočko pordavata možda i učićarim...tamana F prati A[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 1:55:28)

svakako da si došla nadrogirana oko 2-3 sa policijom na vrata nebi dobila taj poklon....
jel da...
nebi te ostavili nekom drugom dijete d abudeš al malo bi smanjili poklone[sm=smiley36.gif]

logika

Tesko da bih sa sest godina dosla kuci u 2 ujutro nadrogirana. Delikvent se ne rađa, trebaju godine da ga se isteše.

pa sa 6 nisi ni išla u školu...nisu mogli ni nagraditi uspjeh u školi tada[sm=zmeden.gif]

al jedu mogli nagraditi dijete koje je poslušno...i koje je zaslužilo da dobije željene poklone[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 1:56:54)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

eto bas sam ja znala u Prvom Osnovne sta je za mene sigurna buducnost[sm=smiley36.gif]a znala sam Bogme sta je Lambada, Nitedo i nov Bemix. Poslije se to poslozi...vidi se gdje kako zavrsi...mada sad u ovom vaktu ni to nije pravilo. Danas jalijas sa 8 razreda Osnovne voza novi BMW jer trguje necim sumnjivim...uh, nerka nam je Bog na pomoci...kako ih odgojiti na ovom vaktu?![sm=smiley13.gif]

eh...
uz zezanciju džaba..na početku smo...kako ...
vrijeme će pokazati...
samo da nauče a i mi sa njima...
jer sve je drugačije nego ja kad sam dijete i u mladosti bila...
[sm=smiley13.gif]

neka nam je Bog na pomoći[sm=smiley13.gif]

banovacu te tita mi...pa u cemu si sad nego u mladosti...aaaaaaaa odoh [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

kakav mladost...
jesi ti izlazila navečer ovih mjeseci, godina...
de majketi zađi jedna krug do 3 sata u noći...
da vidiš...
to kad vidiš...sve si sem mlada...tamama lijepo skontam ...o kako je moje vrijeme lijepo bilo[sm=jezicek.gif]

Hanady RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 1:57:54)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

O kakvom reklamiranje je rijec, kako se to djeca ovdje reklamiraju, ne kontam. Eto bas cu ga reklamirati da bi ga bolje ozenila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

dobro mediću ja mislim da mi imamo dogvor...
nije valjda da su te okrenule do mene i moje F[sm=jezicek.gif]

Mene niko ne moze okrenuti. Vec mi zapara oci to reklamiranje koje ne kontam [sm=smiley36.gif]

kako ne kontaš...
vidiš da reklamiram djecu...
koja neće sa 18 dobiti bijesno auto i stan...
kako nisi vidjela onoga dana kako ih reklamiram...a aaaaaaaaaaaaaa ženo...pa nije džaba F uzeo za ruku F[sm=jezicek.gif]

Ovdje ja ne skontah da reklamiras djecu, prije ja izreklamirah da moj F ni cackalicu ne zaboravlja, dobra reklama za dobrog domacina i dobrog zeta..[sm=jezicek.gif]

to sma smao ja pročitala za tvoga F[sm=jezicek.gif]
zato reko da nam se šta ne poremeti ono što smo dogvorile[sm=smiley36.gif]

Ma kakvi da se poremeti, sve dok njih dvoje tako hoce [sm=smiley36.gif]

Uh imat ce super svekrvu bez brige, a posto ti imas vise prostora ja cu F poslati kod F na Sedrenika, cist zrak zlata vrijedi, ne bih da mi se djeca prebijaju u 60 kvadrata [sm=jezicek.gif]

niš ne brini...
ako budu zalužili dam im ja malu sobu[sm=jezicek.gif]

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 1:59:53)

znači na bazaru sve markirano, lele
a u nasljedstvo se ništa nema
ja bi to naopako
djeca rastu, bespotrebno je trošiti novac na odjeću koju 1-2 puta obuku
e sad nedje se odjeća vrti po par godina, s koljena na koljeno, to je drugo, e tu možda i treba kvalitetno kupavat
al Boga mi treba i na nasljedstvo mislit, može markirana odjeća poslije i za unuke, mislim ta odjeća od djece [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Hanady RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:00:21)

općenito govorim, za roćkaš je drugo, tu se mama pokaže, valjda, mada nisam pratila
e jedna je majka

ma kakvi kod nas je drugačije...
za rođkas se pokaže babo...izbijemo mu pare...iznenada[sm=jezicek.gif]
a za sve ostalo pokaže se mama...od bazara do BBI...
al napominjem...po zaslugama samo...[sm=sad.gif]

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:02:51)

ja svoje pare dajem u nasljedstvo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image]

ja nikako temu da upravim, pričajmo o nasljedstvu
baš me zanimaju stavovi
jebe mi se za odjeću i te sitne stvari

Hanady RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:03:06)

znači na bazaru sve markirano, lele
a u nasljedstvo se ništa nema
ja bi to naopako
djeca rastu, bespotrebno je trošiti novac na odjeću koju 1-2 puta obuku
e sad nedje se odjeća vrti po par godina, s koljena na koljeno, to je drugo, e tu možda i treba kvalitetno kupavat
al Boga mi treba i na nasljedstvo mislit, može markirana odjeća poslije i za unuke, mislim ta odjeća od djece [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ma jašta nego markirano...
pa nismo mi svakakav forum zaboga[sm=jezicek.gif]

meni nije bepostrebno trošit na djecu...
ni da jedu ni piju ni hodaju ni obuku se vam tako...
ni da dobiju baby bornicu ( sankcija za pelene još je na snazi mace se oblizuju)

al sa zaslugama sve se može...
da ne zasluže...
i otoka bi im bila previše...
tamo rajlovačka cesta , kinezi...
tu bi im domet bio[sm=jezicek.gif]

minja_ -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:03:23)

I za prosli Puni Mjesec je bila ludnica na forumu[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Hanady RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:03:55)

I za prosli Puni Mjesec je bila ludnica na forumu[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:04:07)

meni nije bepostrebno trošit na djecu...

a nasljedstvo?

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:05:18)

da ne zasluže...

moja valjda nije zaslužila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

tužno Bgm

Medić* -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:05:51)

Hanady Valjda ce zasluziti tu malu sobu, hajde sta ima veze, sa 18 ce zasluziti kucu [sm=smiley36.gif]

Mi vecinom odjecu dobijemo iz inostranstva, ko kada ih ima puno vani, moj brat nas opskrbljuje, svu djecicu nasu dok se ne ozeni [sm=smiley36.gif], kupujemo isto gdje stignemo ukoliko nam se svidja. Ne bjezimo od pijace, uh tamo sam mu finih stvari uzela. Dosta toga ide sa koljeno na koljeno od brata djeca, zasto bacati pare ako je vec ocuano

Hanady RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:06:14)

ja svoje pare dajem u nasljedstvo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image]

ja nikako temu da upravim, pričajmo o nasljedstvu
baš me zanimaju stavovi
jebe mi se za odjeću i te sitne stvari

ma nije tema nasljedtvo...
uopšte...

tema je

'''vec od sad razmislja moja okolina kako deca kad porastu , mora se obezbediti auto pa kupiti stan ili dati pare za isto
pa moramo hrmbati za to[sm=zmeden.gif]''
s''ta vi mislite servirati od punoletstva sve na tacni svojoj deci ili da se i oni ukljuce u isto d anauce vrednovati trud, novac , nauciti da nije sve u materijalizmu
kakva su vas amisljenja ili mozda planovi''

znači hoćemol im dat na gotovs il ih naučiti da stavaraju...
ja sam se izjansila više puta i niko me više ne voli radi moga stava...nemajka sam, djecu patim...jadne danas ih htjedoše oduzeti od mene da ih spase dok se spasiti može[sm=jezicek.gif]

Hanady RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:07:36)

da ne zasluže...

moja valjda nije zaslužila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

tužno Bgm

pa ja kažem od starta svako svoje arišine ima...
to su moji...

kakavi su stvoji tvoji su...i najbolji za tebe...

ja svoje aršine nisma pomjerila od jutros kako sma na temi napadnuta[sm=jezicek.gif]
još uvijek nedam stana i bijesna kola sa 18[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:08:41)

Hanady Valjda ce zasluziti tu malu sobu, hajde sta ima veze, sa 18 ce zasluziti kucu [sm=smiley36.gif]

Mi vecinom odjecu dobijemo iz inostranstva, ko kada ih ima puno vani, moj brat nas opskrbljuje, svu djecicu nasu dok se ne ozeni [sm=smiley36.gif], kupujemo isto gdje stignemo ukoliko nam se svidja. Ne bjezimo od pijace, uh tamo sam mu finih stvari uzela. Dosta toga ide sa koljeno na koljeno od brata djeca, zasto bacati pare ako je vec ocuano

neka mediću...nemoj odmah sa 18 na kuću...
sve ćeš pobrkat...uz redovno školavenj sa 25 moguć je stančić...al pazi...zasluge samo zasluge[sm=jezicek.gif]

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:11:58)

a tema je šta ćete dati djetetu u nasljedstvo sa 18 navršenih godina?
ja to nisam tako shvatila
djetetu upravljanje nekretninom po mom mišljenju treba dati kada uvidimo da je zrelo i spremno rukovoditi  istom
neki će to biti sa 18, neki sa 25, neki sa 30 a neki nikad

no jednom ćemo im sve ostaviti bez obzira na njihovu spremnost

Ja sam temu shvatila kao trudimo li se i šta radimo na planu da djetetu ostavimo nasljedstvo
ja se trudim, od mame i babe će imati aBd bar jedan dvosoban stan /mada ovim redom biće toga i više/ , a auto neko skromnije kao što ja vozim moći će valjda po zapošljenju samo kupiti, to mi nikada i nije bila neka pljačka
Mada mi je ok da djetetu roditelji sa 18 godina omuće polaganje vozačkog ispita, koji i nije tako jeftin

Medić* -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:14:08)

sve ćeš pobrkat...uz redovno školavenj sa 25 moguć je stančić...al pazi...zasluge samo zasluge[sm=jezicek.gif]

Ma nije frka, hajde bitno da imaju sta naslijediti [sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:14:31)

eto Gali ja konkretizovah pa ti bujrum [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Honey3 -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:16:46)

ma skratite bone[sm=smiley29.gif]
neka nam samo djeca budu ziva i zdrava,pa da mi njima ostavimo sta mozemo,svako po volji i mogucnosti,a sigurno ce svaki roditelj gledati sto moze vise...u stvari ono sto im je zapisano da dobiju,to ce i dobiti,nista ni manje ni vise,mi mozemo kovati planove,i mastati,ali sta On odredi to ce i dobiti[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:17:08)

Ma nije frka, hajde bitno da imaju sta naslijediti [sm=smiley36.gif]

samo da ti kažem...
ja ne planiram brzo mrijeti[sm=jezicek.gif]
i po poklonu mora istata takav domaćin...da čuva čačakalice...
[sm=smiley36.gif]

a nasljeđivanje...e to nakon smrti..
nema nalsjedtva dok ja ne kažem ''odoh''[sm=jezicek.gif]

Medić* -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:18:09)

djetetu upravljanje nekretninom po mom mišljenju treba dati kada uvidimo da je zrelo i spremno rukovoditi  istom
neki će to biti sa 18, neki sa 25, neki sa 30 a neki nikad

Ja vec rekoh u vezi teme, koliko god budemo mogli uradut cemo za svoju djecu, materijalno, duhovno i na svaki moguci nacin.

Eh sada kada da dijete upravlja nekretninom koju kupismo za njega, mislim da nema porebe prije zenidbe, kada dovede mladu neka je vodi dalje od mene, hocu ja rahatluka [sm=smiley36.gif]

Hanady cackalice na broju [sm=smiley36.gif] Mi cemo se udruziti sa mahirom, valjda on malo popusti [sm=jezicek.gif]

veeseelaa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (3.8.2012 2:18:15)

i da Bože zdravlja i neke solidne platice svega će biti za moju djecu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>