Trnoruzica -> RE: Sta vasa djeca jedu a sta ne jedu? (30.7.2010 14:06:29)
|
IZVORNA PORUKA: noa pobijam se na glavu da ona nesto pojede ne pada mi na pamet izgladnjivati je ta odgojna metoda kod mene ne dolazi u obzir[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] cijeli dan joj nesto nudim al AD je jedino sto popije bas s ceifom..kontam da je prolazno jer ona ne mrsa niti je bolesna,kad joj opet dodje pocet ce jesti a do tada i 5 smokica nesto znaci...nategnula sam zivce pa polako i smireno kuham-prosipam,kupujem raznorazne kasice,sve voce koje trenutno imam u ponudi i idem dalje svaki zalogaj meni je napredak. Procitaj malo bolje svoj post. U njemu ces naci odgovor. Moja curica ne da je strajkala gladju, nego bukvalno nije htjela ni casu mlijeka da popije. I to je trajalo, pa bar jedno mjesec dana. Izbacila sam joj sve moguce izmedju obroka, da znam kad sjedne za sto, da ja znam da je ona gladna. Zna ce tacno kad je vrijeme rucka, kad je desert i kad je vrijeme smokiju. Ako nece da jede kad i mi sjednemo da rucamo, ok. Sklonim ju od stola, i sklonim njen tanjur. To isto sto je odbila ju ceka za vecerom, ili (sto se cesce desava) da pojede pola sata kasnije. Zna da meni ne moze izmisljati nije gladna i sl. A djeca (koliko god bila mala), znaju nase granice, vjeruj mi. I danas malena jede supicu, citav tanjur, kao i nas pojede, pa glavno jelo, i onda na kraju hoce jos salate. Sto ce reci, da sam joj ja nudila sve i svasta, nakon nekog perioda bih samu sebe ujedala za gu*** jer bih kuhala 3 vrste jela za nas, i 3 za nju. E pa, ja sam nju rodila, a ne ona mene [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|