M kao Mama
|
Moja Lajla ima malo jače od 20 mjeseci, i jede dosta toga, trudimo se da ustalimo režim istrahe, da se zna kada je doručak,r učak, večera i slično. Uha, odakle da krenem, jutarnji obrok, mlijeko sa neskvikom, ili čokolino, ili čokoladne žitarice ili korni potopljen u mlijeku, jaje ponekad, mlijeko i hljeb, voli kajmak iz merkatrosa ( samo taji ni jedan drugi), pavlaka, Čaj ne voli, šanse nema da ga popije, ali zato sok i vodu pije puno, sokove joj kupujem isključivo JUICE, njihova višnja je neprevaziđena, ananas, jabuka, multivitamin, u zadnje vrijeme manje koristimo marelicu + bresku, jer navodno zubiči se štete, e, idemo dalje slano grah voli, da bi ga jela svaki dan (tu je na čaču), voli pite, najviše sitnicu i zeljanicu, uljevake rezne, krompir, rižu, mes i piletinu i teletinu, supe joj pravimo domaće i njih puca, čušpajz isto voli kao i grah, uglavnom večinu stavrikoja se nađe na trpezi ne odbija. Svaki dan ima i dezer dal monte, vočni jogurt, kašicu, voli i bananice, ali zato s voćem imamo problem, dok je bila manja pravila sam joj kašice i jela ih je , u zadnj vrijeme ih odbija, bananu jedino može pojesti, nadam se da je to prolazna faza i da će opet biti u ljubavi s voćem, eto ako sam nešto preskočila kada se sjetim, e, voli i jogurt, uvijek se mršti kada ga pije, ali baš ga voli Čitam ovaj svoj post i sjećam se sa sjetom tog vremena. Lajla je jučer napunila 3 godina nazdravlje i imamo strahovit problem sa njenim jelom. Ona neće ništa da jede. To dijete nikada nije gladno, nikada ne kaže daj mi da pojedem to i to i slično. Jako, jako velikih problema imam s njom, čak joj je i imunitet poljuljan jer neće da jede. Ja nazor joj trpam, često i povrati, ali idemo dalje. Voće ne jede, može pored nje danima na stolu stajati oguljeno, ali ništa. Već mjesecima joj blendam voće i dajem ko maloj bebi i to naravno zaprijetim joj (boji se ciganke i onda kao ciganka dođe na vrata i ona to kroz suze pojede). Supe joj domaće kuham mesne i povrtne, ali ni njih neće jer u njima uvijek ima nešto što joj smeta, tako na kraju joj procjedim i onu vodu joj dam, da barem da koju mrvicu hljeba da joj stavim. Eto, drage moje, ja zaista imam veliki problem sa njenom ishranom. Pojavio se prije možda jače od godinu dana, ali kako vrijeme odmiće ona je sve teža i teža na hranu. Ni sama ne znam šta više da radim.
|