lepetetka
|
Joooooj žao mi je ženice što se sekira, to joj svakako ne treba, pogotovo ne u trudnoći.... Ja sam primijetila da duga veza uopće nije znak da smo nekoga upoznali, niti da smo spremni na brak.... poznajem ljude koji su godinama bili u vezi, koja je tako bila idealna što se kaže, a kada su ušli u bračne vode nastupili problemi, raznorazni...jedan par se čak i razveo, živjeli skupa oko 1.5 godinu i razišli se, njemu nisu odgovarale obaveze koje je morao ispunjavati kao muž i otac....žena radila, on čuvao dijete, jer svakako sjedi kod kuće, ali njemu to nikako nije odgovaralo, on bi da bude u braku nekako ali da nema obaveza, te da ide na kafice kao što je išao i prije , te da ga niko ne pita gdje je to bio ni slučajno... Muževima a Boga mi i ženama teško padaju bračne obaveze, i roditeljske, dok su u vezi, landaraju, putuju, keksaju se, kupuju poklone jedni drugima sve je OK, ali u porodici nisu naučili ni da kuhaju, ni da pospremaju, ni da dočekaju gosta, pa to počnu svaljivati jedno na drugo, hajd ti ovo ja ću ono, malte ne ucjenjivati jedno drugo, što opet vodi svađama, prepirkama itd..... dosta dugih veza je loše završilo, ali veza je veza a brak je brak.. izuzev ako u vezi ne živite skupa naravno...