|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
9.8.2012 19:29:29   
visnjica1
pcelica jel polagani burek ili...ja pravim isto kao i obicni polagani burek zalijem poslije sa malo vode i vegete i maslaca i budee bas ukusan i socan

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 1576
9.8.2012 20:37:33   
palachinken
Pravila sam mantije u lisnatom, premazala zumancetom, posula susamom, zalila slanom vodom s puterom, pa onda i jogurtom. Ja ne znam kako sam do sad živjela bez njih. PRE-U-KU-SNE! Još sam ih usitnila, ispalo mi je 45 komada od jedne ploče lisnatog.

user posted image

Hvala mamine oči na receptu!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 1577
9.8.2012 21:08:05   
DM

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Imam jos jedno pitanje. Kako vi pravite burek ali od pileceg mesa. Da bude socan i da nije suh user posted image

Pčelice-može li ovaj recept(pita sa piletinom)-nećeš se pokajatiuser posted image
http://www.ringeraja.ba/forum/m_871595/mpage_18/key_/tm.htm

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1578
9.8.2012 21:31:34   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: palachinken

Pravila sam mantije u lisnatom, premazala zumancetom, posula susamom, zalila slanom vodom s puterom, pa onda i jogurtom. Ja ne znam kako sam do sad živjela bez njih. PRE-U-KU-SNE! Još sam ih usitnila, ispalo mi je 45 komada od jedne ploče lisnatog.

user posted image

user posted image super su ti ispale i meni tako ispadne od dve plaocice 80-90 komuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1579
9.8.2012 21:44:35   
rerica

IZVORNA PORUKA: mamine oci

user posted image

user posted image super su ti ispale i meni tako ispadne od dve plaocice 80-90 komuser posted image

Do sada sam ih pravila bas onako pazarsi,pa mi bas zahmetli od sada cu ovakve praviti,a i dosta izadje user posted image
Hvala na domisljatosti
Kod mene danas mohuna sa janjetinom,supa,kompot i dosta lubenice i kahve naravno user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1580
9.8.2012 22:20:48   
Amam
Mi dva iftara u gostima,da Allah nagradi domacine

Jucerasnji menu:

begova corba,pileci raznjici,teletina u bijelom sosu,kus-kus i sataras

desert oblatne i kolac s medenim srcima,lubenica,kafa.

Vecerasnji menu: tarhana,bosanski lonac,dolme-sarma,paprike i sogan dolma

rostilj-teletina,piletina,cevapcici,gljive

sirnica,burek

desert ledene kocke,plazma kolac i ruzice,kompot,domace sljive i kruske....elhamdulillah.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1581
   [Obrisana poruka]
9.8.2012 22:43:43   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 1582
9.8.2012 22:48:46   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: doublemum

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Imam jos jedno pitanje. Kako vi pravite burek ali od pileceg mesa. Da bude socan i da nije suh user posted image

Pčelice-može li ovaj recept(pita sa piletinom)-nećeš se pokajatiuser posted image
http://www.ringeraja.ba/forum/m_871595/mpage_18/key_/tm.htm

Ovu ja pitu bas volim. Mama je uvijek napravi kad ja odem ali ja bi onu sa filetima. Nasla sam par recepata pa cu probati sutra da vidim kako ce ispasti. Joj ovaj iftar ce mi dohakati, ali sta cu moram svakom postacu napraviti ono sto on jede user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 1583
10.8.2012 1:35:14   
reallove
Kako ste mi zenice,nisam se javila dugouser posted image ..Posti se i tako..Danas je moj svekar pravio iftar za preko 70 muskaraca i oko 10-15 zena+djeca,da ga dragi Allah nagradiuser posted image ..Pravio se mensaf,pita zeljanica,sokovi,voce,kafa i ostalo..Evo cekam sehur,pa klanjati,pa na spavanjeuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1584
10.8.2012 1:41:48   
Honey3
e neka si se javila reallove,znaci nisam sama ovdje budna,Bogami aferim tvom svekru,da mu Allah ukabuli,to je bas veliki iftaruser posted image
Kod mene veceras radno,ja rezala spinat,mm rezao tikvu,malac pravio bombice,sad zavrsili,i eno se krcka sos po rereceptu Lejle_ka,sve da mi ujutro bude lakseuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1585
10.8.2012 1:52:39   
reallove
Eto mila,nisi sama,ja ovako svaku noc,cekam sehur,lakse mi..A moj svekar je dobrica,da mu Allah dragi podari svako dobro...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1586
10.8.2012 2:22:27   
Honey3
I ja ti obicno cekam,mozda sam dvije noci spavala,i tad jedino povirim malo na rr... Sad neobicno nema nam medica i ona bude budna,a i Hanady, ne znam sta je sa njom vecerasuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1587
10.8.2012 2:51:31   
rerica
ustajte vrijem je sehuru
Od Aiše, r.a., se prenosi da je rekla: Kada bi nastupila zadnja trećina ramazana, Allahov Poslanik, s.a.v.s., bi provodio noć u ibadetu, probudio bi svoju porodicu i trudio se da ibadet bude što bolji!

Niste same cure,ja sam tu,samo se slabo javljam user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1588
10.8.2012 8:37:04   
cinceza

IZVORNA PORUKA: cinceza

Evo citam vas od pocetka ramazana i prava ste inspiracija. Pravila sam dosta vasih "iftara", kad namam ideju samo svratim na zadnja tri posta i voala user posted image .
Moj prvi veliki iftar ove godine 12 postaca + 3 djece, pa sam se nesto pogubila sve mislim malo mi.
Evo mog plana za petak ako Bog da:

Predjelo:
1. Merdzimek corba
2. Hummus
Glavno jelo:
3. Punjeno pile
4. HadziSkeder kebab
5. Paprike u kajmaku
6. Krompir hrskavi
7. Riza sa gljivama
Salata:
8. Krastavci u jogurtu
9. Salata sa mocarelom
Desert:
10. Panakota
11. Voce
Eh sad moje pitanje, je li mi malo ili sam pretjerala? Svaki put pretjeram sa hranom i zao mi bacati a stid me da bude malo.
Neko je pitao za ledeni vjetar i evo link:
http://www.coolinarika.com/recept/ledeni-vjetar-sa-slikom/

Mogu li i ja kod tebe na iftar? Kupila si me hummusom user posted image

Palachinken bujrum, bujrum :) ako nista naleti barem da ti spakujem malo.
Ostalo mi je jos pile i krompir za danas nakon posla da napravim i to je to. Nadam se da ce gosti biti zadovoljni...ma sad kontam dodati jos i pohovane piletine, one filete.

Neposredna veza do poruke: 1589
10.8.2012 8:46:36   
cinceza

user posted image

aaa sto ovo zvuci ukusno...ovaj sam recept haman fulila idem trazaiti i ide direktno za ponedeljak ako Bog da

Neposredna veza do poruke: 1590
10.8.2012 12:00:03   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

U skladu sa dogovorima do prije...o zajedničkom Iftaru ...na temi chat se malo izdefinirao prijedlog...
pa isti izgleda ovako...

naredna sedmica...
radni dan...
lokacija Offise food (WF koreja)
u ponudi imaju iftarski meni od 9 KM...
koji izgleda po danima ovako :)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.402821886432712.85604.292542370793998&type=1

ja predlažem...
ponedeljak 13.08.2012.godine...

da do petka spisak sastavimo...ja ću preuzeti na sebe rezervaciju sa petkom do 14 sati...

1. Hanady RR
2. mamine oči
3. tajra
4. Pahuljica

...

nažalost Sarajki neće nam biti sve ženice iz BiH koje redovno pišu na temi...
ali ćemo svakako misliti na Vasuser posted image

jedva cekam,a i dan odgovarauser posted image
hajde zenice prijavi te se;)

hoce li biti ista od ovog iftara, jel potvrdjeno imal jos prijava ili samo nas cetiri kako stol za cetvoro user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 1591
10.8.2012 12:01:21   
Hanady RR

U skladu sa dogovorima do prije...o zajedničkom Iftaru ...na temi chat se malo izdefinirao prijedlog...
pa isti izgleda ovako...

naredna sedmica...
radni dan...
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.402821886432712.85604.292542370793998&type=1

ja predlažem...

da do petka spisak sastavimo...ja ću preuzeti na sebe rezervaciju sa petkom do 14 sati...

1. Hanady RR
2. mamine oči
3. tajra
4. Pahuljica

...

hoce li biti ista od ovog iftara, jel potvrdjeno imal jos prijava ili samo nas cetiri kako stol za cetvoro user posted image

i ja čekamuser posted image
radi rezervacije...
pa saduser posted image

samo nam zaha reče pozvani su kod prijetelja a ona bi rado...
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1592
10.8.2012 12:02:10   
djoisa

user posted image

aaa sto ovo zvuci ukusno...ovaj sam recept haman fulila idem trazaiti i ide direktno za ponedeljak ako Bog da

zasto si poljevala vodom, zar ne bi trebalo lisnato biti mekano? i ovdje na slici nisu preljevene jogurtom ili jesu sam malo?

(odgovor članu cinceza)
Neposredna veza do poruke: 1593
10.8.2012 12:08:36   
Vinetu

user posted image

Auu, nisam probala sa susamom... Moramo i tu varijantu probati!
Palachinken, izgledaju predivno!!! I meni ispadne oko 40 od jedne ploče lisnatog. Samo meni budu premasne ako ih zalivam masnoćom poslije pečenja. Lisnato tijesto već u sebi sadrži dosta masnoće.

Neposredna veza do poruke: 1594
10.8.2012 12:09:46   
mamine oci

pa isti izgleda ovako...

naredna sedmica...
radni dan...

ja predlažem...

1. Hanady RR
2. mamine oči
3. tajra
4. Pahuljica

...

i ja čekamuser posted image
radi rezervacije...
pa saduser posted image

samo nam zaha reče pozvani su kod prijetelja a ona bi rado...
user posted image

nadam se da cemo uspijeti da se dogovorimouser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1595
10.8.2012 12:11:06   
mamine oci
meni je lisnato zakon stvarno i za mantije i za pahuljicinu pitu, ja pravim sa raznim punjenima i uvjek je mmmuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 1596
10.8.2012 12:15:25   
Hanady RR
pa da nam bar potvrde pahulja i tajra...
user posted image
a pozvat ćemo višnju dok utvrdimouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1597
10.8.2012 12:21:30   
palachinken

IZVORNA PORUKA: djoisa

user posted image

zasto si poljevala vodom, zar ne bi trebalo lisnato biti mekano? i ovdje na slici nisu preljevene jogurtom ili jesu sam malo?

NE znam vala, pošto prvi put pravim, ja ko moja mama prvo vodom, pa onda skontam da mantije idu s jogurtom, pa ja i njega. I dobre su bile. Slijedeci put cu izbaciti puter pri zaljevanju, malo sam pretjerala s masnoćom. Na slici su zaljevene, ali popile jogurtuser posted image .

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 1598
10.8.2012 12:22:55   
Miracle*3
Ovo sam ja pravila za svoje goste:
bulgur corba
hadzijski cevap
sis cevap
batake marinirane
punjene tikvice
krompir sa persunom i bosiljkom
kupila pitu ;)
i banana cake sa sladoledom

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1599
10.8.2012 12:24:52   
Miracle*3
hanady, imam fin recept za punjene tikvice i kad sam pravila, slikala sam za foto kuhanje, ali ne mogu da postavim, nece i necce.
mozes li da tebi proslijedim mailom slike pa ti postavi ako ti nije frka

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *