ElmaB -> RE: Ima trudnoce, nema bebe (12.10.2008 20:03:42)
|
Draga moja Ada! Od sveg srca ti zelim da sve bude u najboljem redu i da nam se, ako Bog da, javis sa lijepim vijestima. Meni se slicna stvar desila prosle godine. U avgustu smo bili na moru i zakasnila mi je menstruacija, a test na trudnocu je bio pozitivan. Kako smo planirali drugo dijete ja sva sretna odem svom dr, da mi potvrdi trudnocu, a on kaze da ploda nema u materici, ali da kraj lijevog jajnika postoji slobodna tekucina sto ukazuje na vanmatericnu trudnocu i naravno posalje me u opcu bolnicu! Dr u bolnici u razgovoru sa mnom i mojim muzem kaze da moram ostati u bolnici i da ce mi svaki dan raditi nalaze, jer ako je trudnoca plod u materici bi se trebao pojaviti najkasnije za 10 dana. BHCG je svakim danom rastao, a ploda i dalje nije bilo u materici. Sedmi dan mog boravka u bolnici stave me na program operacije i urade sve potrebne nalaze pred odlazak u salu. Zadnja pretraga je bio kontrolni UZ na kojem ustanove da se gestacijska vrecica pojavila u materici. Naravno, skinu me sa programa operacije i vrate u sobu. Sutra dan opet UZ, kada vise nije jedan nego dva ploda. Nakon tri dana UZ pokaze trojke!!! Nakon toga su me pustili kuci sa "dijagnozom" trudnoce i to trostruke. Na zalost, jedan plod se nije razvio i ja sam rodila dvojke. Kada sam izasla iz bolnice na nalazu zadnjeg UZ je pisalo da sam trudna 11 sedmica. Kao razlog su mi naveli da mi je zakasnila ovulacija, tj. da se radilo o tzv skrivenoj trudnoci! Eto, da znas da je sve moguce i ja sam sada ponosna majka i blizanaca! Od sveg srca ti jos jednom zelim da i tvoj slucaj se ovako lijepo zavrsi kao moj! Veliki pozdrav!
|
|
|
|