Vedica
|
prijenos postova sa slicne teme IZVORNA PORUKA: ajnur Drage moje da li bi usvojili dijete? Kakav je vas stav o tome? IZVORNA PORUKA: Nunichi Jedno veeeliko DA! IZVORNA PORUKA: Leva Ako ikada "ispucamo" sve mogucnosti i ne uspijemo dobiti nasu biolosku bebu mm i ja smo se dogovorili da cemo usvojiti U tom slucaju bih zeljela dvije preslatke djevojcice u dobi od tri mjeseca (posto zakonom nije dozvoljeno usvajanje mladje djece). I na kraju odgovor na tvoje pitanje DA, DA i DA IZVORNA PORUKA: lejlaze Da, naravno! IZVORNA PORUKA: Rapka73 Draga Ajnur i ja o tome razmišljam. Taman odlučim da odem do socijalnog da se raspitam za uslove, pa onda sebi kažem da još malo pokušam. Nešto me pravo strah. Pitam se kakve će naravi biti dijete, hoće li me sikirati, hoće li biti bolesno? Onda da li ići na potpuno ili nepotpuno usvojenje? IZVORNA PORUKA: ajnur u sos djecijem selu ima toliko slatke djece nedavno sam saznala da mozete uzimati dijete na vikend i brinuti o njemu. ja razmisljam da to i uradim a inace mozete im nositi poklone odjecu vase djece,hranu znate kakvi su seceri kako se obraduju svemu.... IZVORNA PORUKA: Chuchi Mozda cu ti pomoci svojim odgovorom mozda ne, ali moj stav je sljedeci: Hvala dragom Bogu imam svoju djecu i mogu roditi, ali da nisam mogla naravno da bih razmislila o usvajanju. Ima toliko parova koji ne mogu imati svoju djecu a zele, i zasto da ne usvoje? Toliko je malih sunca po tim domovima koji ceznu za roditeljskom ljubavi, pa zasto im tu ljubav ne pruziti? Kada se sve mogucnosti radjanja djeteta ispucaju, kada zaista vise nemas ni vremena za radjanje, niti mogucnosti, zasto se ne usreciti sa djetetom pa makar i ne bili njegovi bioloski roditelji? Imam prijatelja koji ima trideset i kusur godina, pokusavali su sve moguce, ali nije bilo napretka, i nisu mogli imati svoje djete. Na kraju su odlucili da usvoje djecaka od tri mj. koji je nekom slucajnoscu toliko licio na tog mog prijatelja da se nije moglo niti prepoznati da mu on nije bioloski otac. Nikada se nije stidio sto je usvojio djete, cak se svima falio kako je ¨postao¨ otac, i na koji nacin. Bio je ponosan sto je tom malom suncu obezbijedio dom i roditeljsku ljubav! Dakle, DA za usvajanje! IZVORNA PORUKA: Chuchi IZVORNA PORUKA: ajnur u sos djecijem selu ima toliko slatke djece nedavno sam saznala da mozete uzimati dijete na vikend i brinuti o njemu. ja razmisljam da to i uradim a inace mozete im nositi poklone odjecu vase djece,hranu znate kakvi su seceri kako se obraduju svemu.... Eh to nije dobra ideja! Uzimati djete za vikende nije bas najbolje, jer se moze navici na djete i djete na vas, zavoliti ga, pa sta onda? Pogotovo oni koji zarko zele djecu, njima je svako djete drago! To bi moglo biti dobro u slucaju da zelite neko djete ¨provjeriti¨ pa ga nekoliko puta dovesti kuci, ali sta ako se razocarate u to djete? Hajmo Jovo nanovo, ispituj na drugom. Ni to nije rijesenje, ali probajte.. IZVORNA PORUKA: ajnur i ja i moj suprug smo se dogovorili ako ne bude moglo usvajamo bebu cak ako i budemo imali djece zasto ne usvojiti neka raste sa nasom djecom znate kakva su djeca u sos djecijem selu bombonice male IZVORNA PORUKA: ajnur IZVORNA PORUKA: Rapka73 Draga Ajnur i ja o tome razmišljam. Taman odlučim da odem do socijalnog da se raspitam za uslove, pa onda sebi kažem da još malo pokušam. Nešto me pravo strah. Pitam se kakve će naravi biti dijete, hoće li me sikirati, hoće li biti bolesno? Onda da li ići na potpuno ili nepotpuno usvojenje? a tvoje djete? i ono moze biti bolesno,problematicno i 100% ce te sikirati tvoje je da ga uz Boziju pomoc usmjeris kako treba IZVORNA PORUKA: hanabanana Meni je tužno što djecu posmatrate kroz tu prizmu......rezerve. IZVORNA PORUKA: Nedi Imam jedno i voljela bih usvojiti da moj sin ima bracu ili seku- znaci DA IZVORNA PORUKA: Crvena Ajnur, ja sam prije 4 g bila u posjeti SOS selu na Mojmilu, stvarno su preslatki, svako od njih ima svoj dnevni zadatak (mislim na one malo vece), pomazu jedni drugima. Ja sam istovremeno plakala i smijala se sa njima Sestra moje prijateljice je prije nekoliko godina usvojila dijete, ali mislim u Bihacu. Ovdje je takva procedura da su na kraju odustali.