Misty_mama -> RE: hodalica (26.3.2013 9:10:55)
|
Pozdrav. Na www.healthychildren.org (http://www.healthychildren.org/English/safety-prevention/at-home/pages/Baby-Walkers-A-Dangerous-Choice.aspx) sam čitala o sigurnijim alternativama, pa između ostalog pominju i 'Stationary activity centers'. Ne znam kako se to kod nas prevodi, mislim, ima li adekvatna imenica.. Helem, to je nešto slično hodalici, ali nema točkove, dakle, beba ne može 'hodati', a ima i sjedište, koje se može rotirati, skakutati, i šta već ne... Uglavnom, da li se neko susretao sa ovim, i kakva su mišljenja... Moj A će za deset dana imati 9 mjeseci, još uvijek ne puže, ponekad malo unazad, možda što je malo krupniji.. Jako je aktivan, ali eto, ne pokazuje neku zainteresovanost za dizanje ili hodanje... Hodalicu ne bih uzimala, smatram da je to zamka kao velika većina stvari danas.. Po pravilu ako se koristi po nekoliko minuta je ok.. Ali svaka od nas bi s vremenom došla u iskušenje i ostavila dijete još koju minutu, pa još malo, i onda se tih minuta nakupi.. I niko to ne bi radio zato što je loš roditelj, nego jednostavno što su nam danas životi takvi da uvijek fali vremena... Ne kritikujem ni one koje su protiv, ni one koje su za. Na kraju krajeva, svako ima pravo na svoje mišljenje.. Moje je, nakon svega što sam pročitala, da je ipak ne bih koristila.. Lijep vam dan želim
|
|
|
|