MELLI
|
Moju prvu bebu, prenijela sam 14 dana.Inducirali su mi porod dva puta gelom, i jednom dripom, niti jedna od metoda nije učinila da se otvorim ni pola milimetra. Kao što ti spomenu,bila sam "betonirana " . Svaki dan, a ležala sam u bolnici osam dana, radili su mi amnioskopiju, i bar dva puta dnevno CTG. Milion puta računali da li mi je termin tačan... Doktor je na kraju predložio carski rez. Međutim, čekajući vizitu, osjetila sam ko nekakve malo jače menstrualne bolove. Ponovo su me pregledali i ispostavilo se da sam otvorena 3 prsta. Urađena mi je klizma i poslana sam u rađaonu. Do rađaone otvorila sam se potpuno i u roku od 45 min rodila svoju kćerku. Drugu bebu, takođe sam prenijela (ovaj put 10 dana), opet su predlagali indukciju gelom, jer se opet nisam otvarala. Nekako sam uspjela ubijediti doktora da mi da bar još jedan dan, jer ja valjda ne reagujem na gel ni na drip, da moja djeca nekako vole biti u stomaku i bla bla. Ostavljena sam preko noći pa će kao o mom slučaju odlučiti komisija ujutro. U 20:00h urađen mi je CTG, i pregledali su me vaginalno. Poroda ni na vidiku.maksimalno "zabetonirana" . U 20:30h osjetim prvu kontrakciju. Čekam i zapisujem vrijeme. Druga dolazi u 20:35h Sljedeća opet na pet minuta,i onda se smanjuju na minut. Zovem doktora,on odbija da dođe, jer misli da foliram,paničim itd (pregledao me je pola sata prije) . Sestra se nateže s njim, on konačno dolazi. Onako ljutit što ga uznemiravam pregleda me i konstatuje da je porod krenuo, otvorena sam maksimalno. U 21:00h rađam svoju drugu bebu. Sad, eto imala sam i indukovani i potpuno prirodni porod. Ja nisam osjetila neku pretjerano veliku razliku u bolovima. Drugi porod mi je bio malo brži od prvog i to je jedina razlika. Ali opet da napomenem ja uopće nisam reagovakla, niti na jedan niti, na drug vid indukcije. Tebi svakako sretno pa kako god bude
|