Silver -> Pomozimo Alenu Masli (5.6.2012 8:33:03)
|
Drage moje forumasice, uvijek sam gledala plakate na kojima se sakuplja novac za necije lijecenje i molila Boga da na njima nevidim nikada nekog poznatog, medjutim nesrece se ne desavaju uvijek nekom drugom... Danas sam prinudjena da Vas zamolim da procitate ovaj tekst do kraja, da ne okrenete glavu, ne predjete na drugu temu... Moj mladi prijatelj i prvi komsija, Alen Maslo, momak od samo 17 godina, umjesto na maturu, ove godine bi trebao da ide u njemacku na lijecenje najagresivnijim oblikom hemoterapije, od bolesti toliko rijetke, toliko maligne da ce ga cak sama terapija ostaviti sterilnim...Rijec je o Histocistozi langerhansovih stanica, koju uopste poznaje i sa kojojm se susretao samo mali broj evropskih ljekara... Lijecenje kosta 50.000 eura koje porodica nazalost nema! Pokrenute su razne akcije, kontaktirana je Otvorena mreza i Batko, pokrenute su razne akcije u inostranstvu, nasa divna omladina se organizovala kao nikad do sad, organizuju se malonogometni turniri, zabave, sakupljanja po fakultetima, srednjim i osnovnim skolama i to sve za naseg Alena! Nisam zeljela da vam uskratim priliku da sudjelujete u spasavanju ovog apsolutno divnog momka! Brojevi telefona na koje mozete pozvati i donirati 2KM su: 090 291 027 090 890 827 Ziro racun Unicredit banke: broj racuna - 4553 0169 000 transakcijski racun - 3383 2025 31122 859 Na ime Maslo Dževad, adresa Hum brdo br.1 sa naznakom: Za lijecenje Maslo Alena Budite molim Vas i dalje ono sto ste do sad bile...DIVNE I SUOSJECAJNE!
|
|
|
|