Lulu_08 -> RE: Dojenje nakon 12 mj. (28.11.2013 14:14:45)
|
Ništa ljepše [sm=bravo.gif].. Moja starija je dojila tačno godinu dana, od njenih 6mj sam počela raditi, a od nekih 10mj sam bila odsutna često i po 12h u toku dana. Valjda uticaj smanjenih podoja i stomačna viroza koju je baš u tom periodu imala su smanjili njenu želju za dojenjem pa je tačno na rođendan prestala dojiti. Meni je bilo žao i dugo (tačnije do skoro njene pune 3 godine) sam i dalje imala mlijeka, ispila sam terapiju kako bi isto prestalo. Malenoj je sada 16,5 mj i dalje doji. Od njenih godinu dana sam opet na poslu, i ne igra joj to uopšte ulogu. I ona je nedavno imala baš neku stomačnu virozu i čini mi se baš je češće i jače dojila nego inače. Zubiće smo sve osjetili (od 3,5mj) a nedavno su joj izbile trojke koje su mami baš bile bolne, ali kao i ranije lanolin nam je pomogao hB. Ne planiramo još prekinuti, neka uživa, i dalje je beba, a iskreno i mama uživa uveliko sa njom. Da napomenem u poslednja 2 mjeseca ona spava sa tajom u sobi a mama u dnevnoj, jer kada sam sa njom doji po cijelu noć, mama se ne naspava ni 5% i postaje haos na poslu, tako da ovako doji 1 ili nikako u toku noći. "Ukidanje" noćnog podoja je prouzrokovalo samo blago smanjenje mlijeka koje je trajalo 1-2 dana, nakon čega se opet normalno uspostavila ponuda spram potražnje hehe.
|
|
|
|