bubuli -> RE: MMR vakcina(Morbili, Rubeola, Parotitis) (15.4.2011 16:03:35)
|
eh da vam ispricam nase iskustvo sa MRP vakcinom... mene je bilo uzasno strah jer sam cula svasta tako da sam razvlacila sa vakcinom i primila je sa 15,5 mjeseci... bila je kod 2-3 pedijatra i svi su rekli zdrava je i sve ok pa pregled i u dispanzeru ok i tako primimo vakcinu... 4 dana nakon primanja temp.37,6 ujutro...nekad popodne 38,6...tusiranje,paracetamol,sirce na noge i nista...raste... u apoteci nam nisu dali brufen sirup nego voltaren cepice,stavim joj pola i temp.padne i preguramo noc... ujutro 37,6 opet...to je 5 dan od vakcine...ostavim je sat vremena jer sam morala doktoru za sebe i kad sam se vratila 39... zgrabim dijete i odma na pedijatriju...cekajuci doktoricu nekih 10 min moja djevojcica je dobila konvulzije od temp. na prijemu je izmjereno 39,5... odma je smjestena u intenzivnu njegu...sreca pa sam mogle ostati sa njom.... da skratim...ostale smo 13 dana u bolnici...temp.je divljala 8 dana do 39,6...na paracetamol uopste ne reaguje samo brufen sirup i voltaren cepici.... uradili smo sve silne nalaze...sva lab.obrada,dks,koprokulture,urinokulture,hemokultura,slikale pluca,uzv bubrega,mikcioni,pregled infektologa,test na mononukleozu ma neznam ni ja vise sta sve ne... sve je ok osim sedimentacije povisene... prvo su bili skokovi temp,na 6 sati pa na 12 sati pa jednom dnevno i od 9 dana nije imala temp. pustene smo kuci nakon 13 dana slomljene obe umorne...nedo Bog nikome... odma sutradan sam isla u dispanzer da prijavim vakcinu a oni trebaju ministarstvu zdravstva... za par dana idemo na kontrolu,moja djevojcica je sad dobro ali trauma je ostala i meni i njoj... za dalje nemam pojma sta da radim...jer ovo sa vakcinama je strasno...
|
|
|
|