hana -> RE: potreban savjet u vezi ishrane (29.4.2009 0:23:04)
|
emma l. kod mene je isti problem, ako ne i tezi, posto je mojoj bebi 8,5 mjeseci a ne jede povrce, pa ako nades rjesenje za svoj, javi. Moja bebica ne zeli povrce ni okusiti, probala sam i kupovne kasice, i pravila sama na razlicite nacine, i sa mesom, i bez, i sa pavlakom i bez, i sa hljebom i bez - JEDNOSTAVNO TO NE ZELI JESTI. Sa dohranom smo poceli sa 6 mjeseci, voce i zitarice je prihvatila odlicno, ali povrce ne... Inace jede malo a cesto, tako da mi je stalno ili kasika ili flasica u rukama. Ja kazem da je ona dijete sa karakterom, sama je odbila dojiti sa 4 mjeseca, radije je bila gladna nego dojila iako nista drugo nije dobijala, o tome sam nekad ranije pisala i hvala svima koje su tada odgovorili na poruku, isprobala sam sve vase savjete i nekako je odrzala na dojenju jos 1 mj. ali duze nije islo, sad je ista stvar, radije ce biti gladna nego jesti povrce. Pokusavam prije svakog obroka da joj dam bar 1-2 kasike povrca, pa tek onda riza ili voce, nekad mi uspije, nekad ne. Sretne su majke cija djeca jedu sve bez odbijanja ili bar vecinu namirnica.
|
|
|
|