RE: Otkaz na poslu zbog trudnoće!!! (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

njanja91 -> RE: Otkaz na poslu zbog trudnoće!!! (10.2.2015 14:56:45)

Zdravo svima. ...prije 7dana sam saznala da imam andjelcica u stomaku. Radim u privatnoj firmi tacnije u kladionici. Ugovor(dvije godine) mi je u maju, ali zbog samog posla i stresa i straha da ce me neko u ovom stanju opljackati, razmišljalam da otvorim bolovanje za cuvanje trudnoće. Kakva su prava trudnica, ako otvorim bolovanje, mogu li mi dati otkaz? hvala svima

Hanady RR -> RE: Otkaz na poslu zbog trudnoće!!! (10.2.2015 15:00:40)

IZVORNA PORUKA: njanja91

Zdravo svima. ...prije 7dana sam saznala da imam andjelcica u stomaku. Radim u privatnoj firmi tacnije u kladionici. Ugovor(dvije godine) mi je u maju, ali zbog samog posla i stresa i straha da ce me neko u ovom stanju opljackati, razmišljalam da otvorim bolovanje za cuvanje trudnoće. Kakva su prava trudnica, ako otvorim bolovanje, mogu li mi dati otkaz? hvala svima

Tvoj Ugovor ističe u maju...poslodavac nije dužan sa vama obnoviti ugovor nakon maja a Vi do maja možete biti na bolovanju naravno...
To što ste na bolovanju koje je u vezi sa trudnoćom vama ugovor neće produžiti na ugovoru piše da je na određeno vrijeme...

njanja91 -> RE: Otkaz na poslu zbog trudnoće!!! (10.2.2015 15:03:44)

Pa iskreno i ne nadam se nesto previše, bolje mi ke da svoju bebu sacuvam[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Otkaz na poslu zbog trudnoće!!! (10.2.2015 15:11:15)

IZVORNA PORUKA: njanja91

Pa iskreno i ne nadam se nesto previše, bolje mi ke da svoju bebu sacuvam[sm=smiley1.gif]

naravno...

postojao bi tu neki prostor nakn dvije godine bez prekida ugovor bi trebao biti na neodređeno vrijeme putem pismenoga puta ili prećutnoga iskaza poslodavca aliiiiiii praksa u našoj zemlji nije se baš pokazala sklona poštivanju a i spolodavaca vrš odjavu-prijavu na dan vrlo pametnmo koristi rupe u zakonu....
tako da sretno i čuvajte bebicu[sm=smiley1.gif]

njanja91 -> RE: Otkaz na poslu zbog trudnoće!!! (10.2.2015 15:23:47)

Naravno hvala vama, stvar je sto nisu odjavljivali i prijavljivali ali poslije dvije godine rijetkost da nekom produže, vidjecemo sta ce biti, u svakom slučaju otvoricu bolovanje za cuvanje trudnoće :*

ikebana -> RE: Otkaz na poslu zbog trudnoće!!! (17.6.2015 13:56:19)

Zdravo .. i ja imam problem,naime dobila sam otkaz cim sam rekla da sam trudna. Ugovor na neodredjeno vrijeme, eh kod mene je problem taj to u svom gradu ne mogu ostvariti nikakva prava jer je sjedište firme u federaciji a poslovna jedinica u Rs .. tako da bih trebala ici prema firmi tako naci advokata i otalo .. mene interesuje da li je neko imao slicnu situaciju i kako se izborio stim, hvalaa pozzz

Hanady RR -> RE: Otkaz na poslu zbog trudnoće!!! (17.6.2015 14:16:59)

Ikebana .....
Kakk.je raskinut ugovor.....
Otkaz...koji razlog i ostalo...
Ali konsultuj advokata obavezno.....
Po sadasnjim.informacijana na tvojoj je strani sve

ikebana -> RE: Otkaz na poslu zbog trudnoće!!! (17.6.2015 14:22:47)

Napisali mi tehnološki višak .. kontaktirala sam advokata al me savjetovao da potrazim advokata iz Federacije u ovom slučaju iz Tešnja jel je od tamo firma [sm=smiley19.gif]

njanja91 -> RE: Otkaz na poslu zbog trudnoće!!! (17.6.2015 14:30:11)

Daj boze da bilo sta izganjas, meni su iz willimsa otvoreno rekli da "ne smiju držati trudnice u firmi ", nazovem radnu inspekciju BL, odem kod advokata ali dzabe, ogradili se i cao. Biće posla, samo se posveti svojoj bebici...[sm=duda.gif]

ikebana -> RE: Otkaz na poslu zbog trudnoće!!! (17.6.2015 14:35:08)

Nadam se da hoću [sm=zmeden.gif]

njanja91 -> RE: Otkaz na poslu zbog trudnoće!!! (17.6.2015 14:39:33)

Uuuuu, sad vidim da je na neodređeno. Ma mora moći,znam kad sam pitala advokata i objasnila da im je sjediste u Širokom. ..ali sam ja imala na određeno. . Samo dobrog advokata i jos se dogovoriti da ide na procenat, odsteta, zaostatke i plus sto te moraju vratiti na posao. Žalosno sta se sve dešava. .

ikebana -> RE: Otkaz na poslu zbog trudnoće!!! (17.6.2015 14:53:28)

Ma katastrofa .. uvijek po zakonu al kad je trudnica u pitanju niko ne mari nimalo .. pa kazu zašto niko ne radja ili zašto se mladi bracni parovi teško odlučuju da imaju dijete .. [sm=smiley13.gif]

amrara -> RE: Otkaz na poslu zbog trudnoće!!! (14.8.2015 1:19:14)

Prijateljica je prijavljena i radi kod jednog privatnika gotovo 4 godine. Prvu trudnocu je radila uredno, placao joj ali evo sad trudna, rekla mu i on joj dao otkaz. Da li je zakonski to smio uraditi. MOze li ga tuziti i ima li se koristi boriti.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]