Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Do kada djeci davati D3 kapi? 9.12.2010 9:43:03
taurus
dadada možeš mu probati riblje ulje u kapsulama, samo da te napomenem da one više nisu onako male kao što su bile u naše vrijeme sada se rade u većim kapsulama koje se ne mogu razgristi već se moraju progutati sa vodom
RE: Do kada djeci davati D3 kapi? 27.9.2011 9:46:17
snijeg
Ja kupila "bobice", riblje ulje, proizvođač je Alkaloid Skopje, jesu li to te perlice koje spominjete? Iako joj je dvije godine, razmišljala sam da joj dajem ove perlice dok je zimskog perioda, ne vidim da joj mogu štetiti ili?
RE: Do kada djeci davati D3 kapi? 27.9.2011 10:08:23
ananas_ze
Pozdrav drage moje interesuje me do kada ste svojim mališanima davali AD3 kapi?
na faksu nam je prof rekla (pedijatrica po struci) da se do 1god D3 kapi daju svaki dan a naredne 2 samo u zimskom periodu
RE: Do kada djeci davati D3 kapi? 27.9.2011 10:10:13
Lulu_08
Ja sam L. davala samo prvu godinu, naredne godine uključili vitaminski sirupčić kada je bilo potrebno, a inače samo ishranom.
Sada joj je 3,5 i uključit' ću joj od danas 1+d vitamin kapsulice od Alkaloida, zbog naglog rasta i učestalog sporta, žali se na bolove u nogama i rukama, tzv. bolovi rasta.
RE: Do kada djeci davati D3 kapi? 27.9.2011 10:11:01
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: snijeg
Ja kupila "bobice", riblje ulje, proizvođač je Alkaloid Skopje, jesu li to te perlice koje spominjete? Iako joj je dvije godine, razmišljala sam da joj dajem ove perlice dok je zimskog perioda, ne vidim da joj mogu štetiti ili?
To sam ja uzela također a+d vitamin . Ne mogu štetiti osim ako se pojavi neželjna reakcija tada ukidaš.
RE: Do kada djeci davati D3 kapi? 27.9.2011 10:19:25
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Djana
To sam ja uzela također a+d vitamin . Ne mogu štetiti osim ako se pojavi neželjna reakcija tada ukidaš.
uuuuu da vi znate kako ih ja volim ...moja mama ih je morala sakrivati od mene ...jednom sam pola teglice pojela...znam da ih se jedno vrijeme nije moglo nabaviti...znaci, imaih opet...drago mi je cuti
RE: Do kada djeci davati D3 kapi? 27.9.2011 10:21:33
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: Djana
uuuuu da vi znate kako ih ja volim ...moja mama ih je morala sakrivati od mene ...jednom sam pola teglice pojela...znam da ih se jedno vrijeme nije moglo nabaviti...znaci, imaih opet...drago mi je cuti
Ženo otkad tebe ne sretoh na temama, pa fališ bona heheh...
Elem, ima ima ali nisu više u teglici nego u "foliji" hihhihihi
RE: Do kada djeci davati D3 kapi? 27.9.2011 10:25:06
Anoniman
tude sam ja...tude ...malo manje nego inace, al nije da me nema...sad kad ruzno vrijeme pocne vjerovatno cu vise i na rr biti
neg', znaci...i dalje treba nastaviti s d3 kapima/perlicama...pih...to mi je nocna mora...kapi sam mu jedva davala...mozda ce i on perlice htjeti...hmmm
RE: Do kada djeci davati D3 kapi? 27.9.2011 10:36:55
Anoniman
Ne znam kako je sad...prije su u teglicama bile...mislim da nikad isti broj nije bio ...al ih je dolazilo dovojno za mjesec dana...po 2-3 su se pile...ja ih grizla...a ne bi se trebale gristi i bile su ha dzaba...al to je za onog vakta...sad su se i oni vjerovatno mordenizovali
RE: Do kada djeci davati D3 kapi? 11.4.2012 21:09:40
alisija
cao dragi moji!Da i ja nesto kazem u vezi ove teme!Sto se tice mog Dzene on je roden u oktobru 2010g i do dan danas mu dajem kapi s tim da cu prestati s krajem aprila,znaci pravicemo pauzu sve do septembra kada cemo ponovno poceti sa davanjem pa opet do aprila i sa time se zavrsava upotreba D3 kapi!Ja sam se konsultovala sa dva -tri ljekara i tako su mi potvrdili!Pocetna doza je bilo 5 kapi sada dajem 3 kapi zato sto mi provodimo dosta vremena vani jeli isla sam na todaga okalim na hladnocu i hvala bogu s time sam uspila tako i kada vidimo i malo sunca mi smo vani!To je nas zivot i nadam se da ga ispravno zivimo!Sve preko 5 kapi je previse jer i upustvo ti daje tu najvecu dozu s tim da se ta doza moze preci ako kod djeteta ima nekih problema koje ustanovi pedijatar!Toliko od mene i nadam se da ce nekome nase iskustvo pomoci!
RE: Do kada djeci davati D3 kapi? 24.9.2012 11:33:21
smajli80
Zato što su to mjeseci u kojima ima malo sunca.A vitamin D se stavara pod dejstvom sunčevih zraka. Do godinu je obavezno bez obzira na mjesece zbog bržeg i pravilnijeg zarastanja fontanele.
Poželjno je davati kapi do 2.god
RE: Do kada djeci davati D3 kapi? 24.9.2012 20:21:00
Candy
A kako je puni naziv tog ribjeg ulja u foliji od alkaloida? I koja mu je funkcija? Mojoj curici sad ce 3 godine, pa sta mislite da joj to ukljucim, posto mi u zadnje vrijeme jako slabo jede...?
RE: Do kada djeci davati D3 kapi? 13.10.2012 21:07:14
Halimaa
IZVORNA PORUKA: Candy
A kako je puni naziv tog ribjeg ulja u foliji od alkaloida? I koja mu je funkcija? Mojoj curici sad ce 3 godine, pa sta mislite da joj to ukljucim, posto mi u zadnje vrijeme jako slabo jede...?
I ja isto pitam! Čitala sam i načula za to riblje ulje, ja ga nisam pila kao mala, ali kazu da je i za imunitet dobro...U kakvom je to obliku, kako se daje, i mom je 3 godine.
RE: Do kada djeci davati D3 kapi? 12.11.2016 18:02:51
Vanne
Dajete li vašoj djeci riblje ulje i ako da,kojeg proizvodjaca? Nestalo nam je d3 kapi pa bi da predjem na riblje ulje i zbog omega 3 ...mala ima 2 godine i 4 mjeseca...pa ako ima neko da nam preporuci proizvod?
02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....