hanabanana
|
IZVORNA PORUKA: ssaa hvala vam svima na odgovorim...kod mene je situacija ocajna...vec smo 8 godina u braku i muz ne zeli dijete...njegova strana price je da sacekamo jos godinu,jos godinu i tako vec 8 godina da bi mi na kraju rekao da uopce ne zeli dijete da nam remeti mir...kao dovoljni smo sami sebi...a ja zivot ne vidim bez djeteta a vec sam previse godina u braku i slazemo se po svim pitanjima osim po tom pitanju...imamo sve...stan,kucu,nikakve kredite i probleme,normalno zivimo ali eto izgovor sa njegove strane je da su ovo nesigurna vremena a i da ne zeli da mu dijete kvari mir koji imamo... Ja bih se razvela nakon 4 godine. Ne bih čekala da prodju još 4. Ali dobro, nije ni sada pao šećer u vodu. Barem znaš s kim živiš. TO je osoba na koju ne možeš računati. Da je imao m*** kako nije, rekao bi ti to nakon prvog razgovora o djeci. Ovako mi je on ne kukavica, nego je...ne mogu naći pravu riječ...licemjer....pustio da idu godine, valjda s nadom: doće u menopauzu pa ni neće moći imati djecu. Mislim, odoh da povratim. Dakle, ja bih se razvela. Ja sam se udala relativno mlada, i tačno je da u početku ni muž ni ja nismo htjeli djecu. Pa bih onda ja htjela, ali bi on izašao sa dobrim kontraargumentom, pa bih ja rekla: ma ok, upravu je, imamo još vremena. Onda je dolazilo do toga da bih ja češće uhvatila sebe kako se okrećem za trudnicama, kolicima, tudjom djecom......a njegove argumente sam sve češće glat odbijala. Ja bih htjela djecu dva mjeseca, narednih 6 ne bi mi pala na pamet takva ideja. Samački život ima svoje prednosti da se ne lažemo. E onda je pauza izmedju ovo želim - ne želim, bila sve kreće, i sve više u koristi želim. Dok nije svanuo dan kad sam jasno znala: e želim, sada i odmah. I tada je moj muž izašao sa nekom pričom, ali sam bila vrlo jasno: ja ću iduće godine roditi dijete, može biti s tobom, a može i bez tebe. Your call. Kratko i jasno. Ovako kao i škorpijin muž. Ja sam to gledalo ovako: zabavljamo se pet godina, živimo skupa pet godina, šta čekamo???? Čekamo to da naidje neka žena s kojom želi imati djecu jer sa mnom očito ne želi! Nego, ja sam iduće godine rodila H., njen otac je moj muž - da se zna, čovjek brzo shvatio da se ne šalim. I ja sam bila spremna ostaviti ga, jesam! Druga stvar je da iz nekog razloga on ili ja nismo mogli imati djecu. Borila bih se svim silama da uspijemo, na kraju balade toliko je djece kojoj bi mogla biti dobra mama bez obzira što ih nisam rodila. Isto tako ja poštujem i tudje izbore. Mi imamo prijatelje koji neće imati djecu. Ne žele, ni jedno ni drugo. To je njihov izbor i poštujem ga. Ko sam ja da ih osuđujem. Ja ovdje osuđujem ponašanje muža kukavice i licemjera.
< Poruku je uredio hanabanana -- 3.5.2012 12:36:19 >
|