gerberka -> Trudna, a sama... (29.5.2010 19:24:47)
|
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Potpuno se slažem sa acudesom i ivanom st...dakle, kad se akoBogda porodiš uradi test očinstva i sudskim putem izganjaj svoja prava. također se udalji. Jer po tvome opisu njegovog ponašanje djeluje mi kao nestabilna i nezrela ličnost..kad se napije dobije hrabrost da kaže roditeljima, brinu ga priće o tebi i sl. Mislim da se trebaš postaviti kao da se bez njega može i mlo iz tog ugla / kroz pasivnost i šutnju / promatrati njegove reakcije. Kada mu daš osječaj da se bez njega može, da si počela živjeti život u kojem on nije jako glavna karika, kada mu daš iosjećaj da bi tebe neko mogao voljeti, a i bebu..onda ćeš vidjeti kako se sve mijenja. Ne kažem ti da sve ovo provedeš u djelo, već da se ponašaš potpuno drugačije nego do sada. I vjeruj, vidjet ćeš kako se stvari mijenjaju! Jer on je navikao da ga zoveš, da mu predstavljaš obavezu i presiju / ne kažem da ti njemu jesi presija već ako je tako nezreo onda vjerovatno ima u glavi da ga želiš imati preko bebe /. E jednostavno podvuci crtu i ponašaj se kao da je on mnogo manje bitan nego do sada. U smilsu " ok, dobit ćes trst očinstva...i šta? to će biti to" postavi se da sa njim ne planiraš nikakvu buducnost / koliko god je planirala i koliko god ti bilo teško to glumiti /. izađi sa kolegicama, sakrij od sebe telefon, ali jednostavno odredi broj dana ili mjheseci da mu se ne javiš. neka ti svaki dan nejavljanja bude motiv za dalje. znam da ser bojiš, znam da nemaš podršku...ali vjeruj..toliko hrabra mnogima nama si pokazala šta znači zrela osoba!! a to si zaista ti!!!! ako budeš imala priliku da on zove, pokušava sa tobom ok..malo ga razvlaci, ali nemoj biti kategorična. onoga dana kada shvatišp da se mnogo, mnogo kaje...onda poslušaj svoje srce!! možda se skrasiš uz čovjeka svoga života tj oca svoga djeteta, a možda te toga dana on više ne bude interesovao..ko zna..uglavnom slušaj sebe, niti jednu osobu osim svoga Ja..jer ko zna šta bi svaka od nas učinila da smo na tvom mjestu..ovo je samo moj savjet..naglašavam prvo izanaliziraj svaki moj prijedlog, a onda ako se slaže sa tvojim unuterašnjim okvirima - prihvati ga..ako ne odbaci..moj savjet je bio samo dobornamjeran..također mila moja, ja sam mogla da zaključim da si neiskavrena i jako naivna osoba..koliko god je loše to - toliko je i dobro..radim sa ljudima 8 sati dnevno..ovaj savjet sam dala iz profesionalnog iskustva. Mene lično, ojačala si kao osobu i hvala ti na tome. Šaljem ti veliki [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] i šta god ti bude trebalo javi se na moju pp. gerberka
|
|
|
|