bebbe RR -> Premalena beba - prema UZ mjerenjima?! (5.10.2008 21:53:27)
|
Drage moje, upomoć! Bila sam danas popodne kod doktora, i od samog početka nije bilo OK. Pored mene je, naime, sjela žena kojoj je termin isti dan, a cijela ja, skupa s mojim stomakom, bi mogla stati u njen. Istina, ona je niska, a u meni ke 176cm. Onda, konacno docekam doktora, koji je kasnio iz bolnice, s hitnog carskog, i s vrata ga pitam da li mi je premali stomak, a on valjda, zaboravio, kaze: "Nije. Sasvim je u redu za sest mjeseci!". Ja usla u osmi! Onda jos ustanovimo da sam se u zadnjih mjesec i 3 dana udebljala samo 1kg, te da je bebin obim trbušćića za jednu sedmicu manji nego sto bi trebao biti, a i nije nešto teška, svega 1 500, a danas punih 31 sedmica. Sve druge mjere su OK, ali ne mogu vam opisati koliko sam se nasekirala. Plakala sam čitavim putem do kuće. Najteže mi je palo to što mi je dr barem deset puta ponovio da moram jesti. A ja fakat jedem! Istina, imam mučnine svaki dan, i gotovo svaki dan i povraćam, no ipak puno više jedem. Baš sam se nasekirala. Još je MM na terenu, jedva sam ga dobila da mu se požalim, a kako sam daleko od svih svojih u SA, odlučila sam da ih ne opterećujem. Možda pretjerujem, ali fakat mi je teško. Pogotovo zato što se trudim sve učiniti po preporukama ljekara. Da li je neko od vas imao slično iskustvo? Da li mislite da postoji mogućnot da ta UZ mjerenja prolupaju? Za dvije sedmice idem na kontrolu, pa ćemo vidjeti... I još i to - prošli mjesec je glavica prednjačila, a ona sad lijepo sjela!!!! Ali, svakako se moramo roditi na carski, tako da me to ne brine. Daj me malo utješite, molim vas!!!!
|
|
|
|