Halimaa -> RE: "senzorno oštećenje" (22.4.2012 13:49:32)
|
pa nisam ni ja dobila precizno objašnjenje jer to i nije dijagnoza nego opis stanja, ali kao mati mogu uprimjetiti da ima pomalo usporen razvoj u nekim stvarima, kad se uporedi sa svojim vršnjacima. To se odnosi na govor, znači da nema dobr spontanu komunikaciju, ne zna odgovarati na pitanja, osim na ona na koja je navikao, rečenica mu je skroz agramatična, koristi još uvijk treće lice o sebi i o drugima, ima nerazumljiv govor, kad hoce nesto da kaze a ne zna kako valjda... Inače je intelegentan, razumije sto mu se kaze, uci napamet boje, oblike, nazive, čak i suru jednu napamet zna :) Ali eto, ja nisam uspjela doprijeti do "stručnjaka" iz naše tz pedijatrije nego sam se posavjetovala sa defektologinjom i logopedom u Centru za djecu sa posebnim potrebama u Lk.Taj je centrar privatan, ali s djecoom naravno rade ljudi koji su zavrsili potrebne fakultete. Svakako će nakon što ode par puta vjerovatno mi moći reći o čemu se radi, zasad su mi rekli da alanije ništa ozbiljno ali da se treba raditi s njim. Što se tiče njegove aktivnosti, čini mi se da tu nema zaostataka, penje se, vere, udara loptu itd jedino sam primjetila da se boji "visine" koja mu je prije bila normalna ( plaza, nošenje na ramenima). Njemu su 2,8 g.
|
|
|
|