Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja bih ti preporucila da ipak odes. simptomi koje imas ne treba zanemariti. to sto bolovi nisu jaki, ne mora znaciti da nisu trudovi ili kontrakcije. ako nista bar zbog te blage sukrvice otidji.
Mislim da nam adicamala upravo rađa . Po svim simprtomima to je to. I kod mene je bila blaga sukrvica i lagani bolovi, ja se čudila- nije valjda to to . I bilo je to. Tek kasnije se pojačali, ali sve u svemu moji bolovi nisu uopšte bili jaki. Ni najmanje, čitavo vrijeme sam protorokala
I naravno, želim ti brz i lagan porod, da ti i bebica budete dobro i zdravo
< Poruku je uredio Romali -- 2.12.2008 22:12:44 >
Adicamala ima li šta?Meni to izgleda ko porod.I ja sam neposredno pred porod prokrvarila.To što ne boli sada previše, je tek početak.Puno jače boli kada se kontrakcije smanje na minut.Želim ti brz i lagan porod, a tvojoj bebici dug i sretan život.Javi nam se.
evo da vam se javim,moja curica se rodila ziva i zdrava hvala Bogu 03.12 u 5:40,onaj dan sam bila kuci do pola jedan navece,tada su me odvezli u bolnicu a u pola 6 ujutro sam vec bila u radjaonici. Ime joj je Ada Amina..Imala je 3 kile i 550 grama,zivot mi nikad nije bio ljepsi nego ovih 7 dana sto je ona samnom. Bebica je mirna samo spava i jede nikad neplace samo javi da je budna..patronazna sestra je dolazila vec dva puta i kaze da je masallah napredna sve po ps-u..Ada je najljepsa stvar koja mi se u zivotu desila zelim da svako dozivi ko vec nije a ko jest da uziva u svakom trenutku sa svojom bebicom kao i ja. Hvala vam na podrsci... Za 10 minuta sam izasla iz radjaonice,porod je bio lagan (u odnosu na druge zene u porodilistu) sad pa sad sam ja to obavila...pusaaaaaaaaa
adicamala, bas mi je drago zbog tebe. cestitam ti. ono vece kad smo tipkale, poslije sam se pitala sta je sa tobom. da li si se porodila ili si imala laznjake. cuvaj to svoje andjelce. evo ja osluskujem svoje tijelo i nadam se da cu uskoro postati majka kao i ti. pusa.
jutros me je rano, oko jedno 3... toliko stomak zabolio, ustvari vise ledja a stomak onako malkice kao da sam se strunila. 37 sam sedmica i et ja sam nesto kontala da je to ta kontrakcija. disala sam ko mamena a koliko se prepao, i cojk je samnom i disali smo mi tako neko vrijeme, ne znam sad jer se meni cinilo da je to bilo jedno 5 minuta ali izgleda da je bilo minutu. poslije sam zaspala ko zaklana
ih jesam ljuta na sebe, toliko sam toga u zivotu prosla a ne znam kako jedan bezvezni trud izgleda
Moze biti,al vjerovatno su lazni trudovi,ako te nije vise bolilo.Ne brini,kad pravi trudovi pocnu gledaj razmak izmedju njih i ako se ponavljaju,to ti je to,sretno draga.
Moze biti,al vjerovatno su lazni trudovi,ako te nije vise bolilo.Ne brini,kad pravi trudovi pocnu gledaj razmak izmedju njih i ako se ponavljaju,to ti je to,sretno draga.
e fala ti ko sestri... posto sam 37ma sedmica, ja sam evo stisla pa kočliko izdrzim... ipak nesto kontam bolje da je jos u meni, nego da mi place a ne znam sta joj je
Ma neka bebice jos dvije sedmice unutra ,pa nek onda izadje .Ne brini bit ce to sve uredu,nije to nista strasno,vjeruj mi govorim iz svog iskustva.
hej dvije sedmice... kako to meni puno zvuci da samo znas ja bih najvise voljela da ako ima kakva mama ovdje na forumu a bez zaposlenja, da dodje kod mene ovih zadnjih sedmica i da mi govori sta cu i kako et sad sam skroz zaboravila kako se ono disat treba jel udisat na nos a izdisat na usta ili obratno... hej Boze hocul ja to znat a et vidjet ces da cu se zbunit i ni disat necu znat
E maminka sto me nasmija,neces bona zaboravit...Tako nasmijana i raspolozena za cas ces ti to. Valja i meni na te vjezbice da me nauce da disem,pa ako zaboravim zaboravim.
E maminka sto me nasmija,neces bona zaboravit...Tako nasmijana i raspolozena za cas ces ti to. Valja i meni na te vjezbice da me nauce da disem,pa ako zaboravim zaboravim.
jest, jest ali zato sve kontam da ce mi smijeh na nos skocit a meni fakat sve smijesno tobejarabi.... i cojk me zeza non stop... kad legnem, kaze mi Draga zeno ti isto lezeci policajac, pa se pocnem smijat i onda onako u ne znanju okinem a to mi tako smeta... pa me zeza sto ne mogu tabane nasapunjat i cizme obuc i svezat... a sta cu... pola je i do njega... i onda tako se smijemo, pa mi padne na pamet... hej Boze ko ce gore na gradinu, medju one sestre sto im je ove zenske stvarke preko glave i jos kad im ja dodjem, a Bogami nisam ni pomlada... i ne znam disat, prvo sto ce me pitat je u sta sam ostarila
eh kono moja mila... nase muke niko ne zna slatke muke
heheh suti i meni je pegla prava otici gore na porod,znas kako pricaju da su bahate.Jos im ja kolegica,pa znam procedure,ako koja sta lane kako znaju bice bitke.
pozdrav svima!meni je danas termin. juče bila na kontroli kod dr.Mašića, pregledao me , kaže 2 cm otvorena, grlić smekšao i skraćen... od jutros imam bolove u donjem dijelu stomaka...baš kao menstrualni. Nije nepodnošljivo kratko traju i otprilike se javljaju na svakih 15 min. Također od juče imam sukrvice, vjerovatno potaknuta pregledom...a maloprije je krenulo i trčanje na wc, prirodno klistiranje vjerovatno od straha i nerovoze da je to to Vani kiša a tako sam mislila danas malo pogurati ovo šetnjom...