Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Jeste, djecak je, i to vrlo aktivan, nikad se nije smirio. Sto se ja vise blizim porodu, to je on nemirniji, kao macak u vreci . Pa eto prebacila sam ga, sad fino nek izlazi . Mene su ledja pocela boljeti u 8 mjesecu i samo se pojacavalo kako je bebac rastao, a sad je vec nepodnosljivo.
I kod mene slicna stvar danas termin (mada je po trajanju mojih pravih ciklusa bio prije 2 dana) a nista se ne desava, bebac sve aktivniji... Bolova nemam osim onog nekog neugodnog "bola" kao prije kada trebam dobiti pa me takav bol uhvati par dana prije(inace sam imala veoma jake menstrualne bolove ) Imam jak iscjedak (bar mislim da je) kada lezim i ustanem ono samo bucne iz mene nesto i onda velika fleka na gacicama okolo mokro a u sredi kao nesto zuckasto... Pojma nemam da li da se brinem oko toga... Ustvari danas idem na pregled svakako pa cu vidjeti... A meni u DZ UZ nisu radili mjesec dana ni da pogledaju jeli plodne vode dovoljno... Mada sam ja prije 15 dana samoincijativno isla privatno na UZ da vidim kakvo je stanje i tada je bilo dovoljno plodne vode... Ma bojim se da ovo "buckanje" nije slabo curenje plodne vode,a desava se vec 1 mjesec ali ne svaki dan
IZVORNA PORUKA: Mama 29
Jeste, djecak je, i to vrlo aktivan, nikad se nije smirio. Sto se ja vise blizim porodu, to je on nemirniji, kao macak u vreci . Pa eto prebacila sam ga, sad fino nek izlazi . Mene su ledja pocela boljeti u 8 mjesecu i samo se pojacavalo kako je bebac rastao, a sad je vec nepodnosljivo.
Ma i kod mene isto tako curka vec mjesec dana, a radila sam UZ prosle sedmice i sve je ok, plodne vode dovoljno. Ne treba to da te brine, doktori kazu da je to normalno i da je sekret u pitanju. Ako si zabrinuta najbolje ti je da danas na pregledu skrenes paznju na to, i ja sam zahtjevala UZ i uradili su mi ga . Samo se opusti, nije to nista neobicno.
Moze pomoc???????Mene od sinoc bas bole ledja a krsta da ne govorim narucito kad sjedim ili lezim odgovara mi samo da hodam.Stalno idem u wc,i kada sjednem na solju bas me zaboli izmedju nogu,osjecam jak pritisak tu a i u krstima.Takodjer me zaboli i po dnu stomaka .stomak mi se bas spustio a tek sam 37 sedmica,u petak ulazim u 38 sedmicu.Danas idem doktoru u drugu smjenu abd iako sam trebala sutra tek,ali jedan dan ne znaci nista zar ne?
13.09.2012.u 21:12h---na svijet je doslo moje malo sunce-najveca radost u mom zivotu-
Moze pomoc???????Mene od sinoc bas bole ledja a krsta da ne govorim narucito kad sjedim ili lezim odgovara mi samo da hodam.Stalno idem u wc,i kada sjednem na solju bas me zaboli izmedju nogu,osjecam jak pritisak tu a i u krstima.Takodjer me zaboli i po dnu stomaka .stomak mi se bas spustio a tek sam 37 sedmica,u petak ulazim u 38 sedmicu.Danas idem doktoru u drugu smjenu abd iako sam trebala sutra tek,ali jedan dan ne znaci nista zar ne?
Otidji na kontrolu...Mogu biti "lazice", ali prati intervale...
Danas cu odmah abd na kontrolu,trebala sam sutra ali ne mogu cekati jer ne znam sta je upitanju.I ja sumnjam na lazice iako ne znam odnosno ne razumijem se bas u to jer mi je prva beba poa sam isto izgubljen slucaj
13.09.2012.u 21:12h---na svijet je doslo moje malo sunce-najveca radost u mom zivotu-
Mene su krsta bolila i bole samo kada "duze" stojim ili hodam a prepone u tome periodu su znale jako cesto boliti i poprilicno jako, cak sam imala i jake bolove kao grceve oko pupka i desno, pa mi taj dio utrne a evo me presla termin i nikakvih naznaka da ce beba skoro... Tako da pralinaa i kod tebe ti bolovi ako nisu u nekim pravilnim razmacima ne moraju znaciti nista ali vidjet ces eto na kontroli... Sretno Ja juce bila na kontroli na termin i doktor kaze da jos nije "zrelo" za porod i samo to sam dobila od informacija, dok sam se ja snasla gdje sam i sta on je vec zbrisao Doduse sutra opet moram na pregled... Ma to mi je sve nekako bezveze svi kao da rade na silu, bolje je se ponasao veterinar prema mom macku kada ga vodim nego ovi doktori prema trudnici Samo da se i ovo sve zavrsi i da ih ne vidim vise Kod mene i dalje oni neki predmenstrualni bolovi, tupi,blagi, jave se ponekad traju po 15-30 min i opet sve po starom... i pojacan (al jako) iscjedak...
Večeras ćeš vidjeti šta se konkretno dešava. Ako si u mogućnosti lezi, umiri se i opusti, lažice tad obično prestanu. Ima i onaj fol da se lažice pod toplim tušem također smiruju, a pravi trudovi nakon toga pojačavaju, pa možeš i to probati prije odlaska na kontrolu.
Plasim se zato sto nosim djecaka pa zato,kazu da je normalno da se djevojcica ranije rodi pa sad ne znam vise zene svasta govore,,probala sam se istusirati i nakon toga me je dva puta zabolilo.Svekrva kaze da je moguce da su upitanju lazice
Ma kakve veze ima što je dječak djeca se rode kad im je vakat, a ti si u terminu tako da nema nikakvog problema da se sad rodi.
Zaista nema nikakve potrebe da se sekiraš. I da jeste porod krenuo ništa se loše neće desiti, sve je OK i sve će se ako Bog da OK završiti. Đaba ti je da se plašiš, a mogu ti večeras reći da nije ništa. Slobodno se opusti, uzmi neku knjigu, pusti film (ne znam jesi li kod kuće), nađi nešto interesantno na netu za čitat, žuta štampa, tračeraji o poznatima Ne brini jer nemaš razloga
Vrlo moguće da je sve to posljedica tvog trenutnog stresa.
Pa nema veze sto je prije 40 sedmice, kazu da 40 % zena radja prije termina. Ja ti bas zavidim, da je barem i moj tako htio van, a ne ovako uspavan a ja 41 sedmica . Ne treba sebi da stvaras pritisak, sve ce to biti ok ako Bog da. Pokusaj se opustiti i smiriti. Moguce je i da su lazice, ja ih evo imam danima, cak znaju krenuti i na pola sata i opet se umire. Sretno kod doktora i javi sta ti je rekao.
Draga moja ja sad iz bolnice ... Pocelo je, ali ipak sam zamolila da dodjem kuci, pa cu ujutru opet gore. I ja promijenila bolnicu, sad sam na GAK otisla i gore cu i na porod aBd. beba je bas velika i ako ne krene sama do ponedjeljka primaju me i idem na carski . Al ko zna, otvorena sam dva i po prsta, tako mi je sad rekao. Ali simptomi su tu, sve me boli, ali ja sve cekam nesto jace
samo da javim da sam se porodila 13 septembra,u 9:12 min rodila sam malog djecaka,moj mali zivot.Rodila sam ga u 37 sedmici(puna 37sedmica trudnoce)Porod je bio malo tezi,sjekli su me,probili vodenjak,ukljucili indukciju,sili ali vjerujte sve se zaboravi.Prorodila sam se na Gaku ,moram raeci da su svi preljubazni i dobri
koliko dugo čekati nakon termina?? meni je u četvrtak termin i doktor kaže ako ne bude do četvrtka ništa da se javim u bolinicu, a inače sve mi je ok što se tiče trudnoće. Međutim meni se ne ide u bolnicu bez ikakvih naznaka poroda
koliko dugo čekati nakon termina?? meni je u četvrtak termin i doktor kaže ako ne bude do četvrtka ništa da se javim u bolinicu, a inače sve mi je ok što se tiče trudnoće. Međutim meni se ne ide u bolnicu bez ikakvih naznaka poroda
dvije sedmice...termin poroda je od 37-42 sedmice,, slabo koji dr ce zaista i cekati toliko,a tako vise zezne porodilju