mamin sin
|
IZVORNA PORUKA: Ivona Nije bas apsolutno tacno da se od prve vakcine ne dobije temp.,kao ni da se od druge dobije.Sve je to individualno. Sto se tice acelularnih vakcina...,treba insistirati na njima,jer se cesto desava da podvaljuju zalihe starih .Ukoliko beba dobije vakcinu samo u rukicu i nogicu (mislim na onu vakcinu koja se daje dvomjesecnoj bebi),onda je to to...,a ako joj budu dali i dio koji treba popiti,znajte da je dobila staru. Kod ovih vakcina su puno blaze reakcije...(ni ovdje nije iskljucena povecana temp.). Svaki dr.kaze da od prve boce (hepatitis B) nema reakcije. Mislim da se i kod acelularnih daje da beba pije onu bocu. Moj maleni kad je primio prvu trojnu vakcinu je imao groznu reakciju, otekla mu rukica i bolilo ga pravo, temp. dobio i sve...Kad smo otisli na iducu trojnu to smo spomenuli dr. i ona kaze sestri dajte mu acelularnu i isto je pio, u nogicu i u rukicu, ali nikakve reakcije nije imao, ni nervoze, ni otoka ni temp...nista. Od 01.09. su zakonom obavezne acelularne vakcine, ne dajte da vas zeznu. Sada ne znam da li postoji razlika po kantonima, ali valjda ne bi trebalo biti.
|