hanabanana -> RE: sta sa kreditom? (9.10.2008 14:29:23)
|
IZVORNA PORUKA: ElmaB] Zatim, i ako se plata isplacuje na odredjenu banku, ostale banke nemaju uvid, osim ako im klijent sam ne donese platnu listu i izvod iz svoje banke! Samo banka u kojoj klijent prima platu ima uvid u njegovo stvarno stanje! Ovo je sigurno tacno, jer se ja bavim tim poslom! Pa ja sam i govorila ako se kredit uzima u banci preko koje klijent prima platu. I govorila sam o tome da su banke sada uvezane, tako da svaka banka u svakom trenutku zna koliko je tražilac kredita već kreditno zadužen. To se vrlo lako utvrdi preko LRC biroa. Imam još jedan prijedlog za ženu koja ide na porodiljsko. Ako već bude kriza, može podnijeti zahtjev da radi pola radnog vremena, ako je to moguće u obrazovnoj ustanovi u kojoj radi?? Onda ima pravo na dio sa biroa, i dio od škole. Ili možda zna tipkati, pa onda može probati tako zaraditi koji dinar sa strane...ili poćeti prodavati u nekom od lanac masovne prodaje, odnosno firmi tipa Herbalife, Gold ili slično. Evo ja ću prva kupiti nešto ako se odluči za Gold. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|