Arminaa -> RE: Otkucaji srca kod bebe (26.1.2012 8:59:32)
|
tuzne oči, od srca ti želim pozitivan ishod tvoje priče. Nazalost, ja sam svoju trudnoću morala prekinuti početkom devete sedmice. Juče sam izasla iz bolnice i još nisam svjesna svega. Ali da krenem iz početka: svoju sam trudnoću jako rano otkrila budući da mi je menstruacija tačna kao švicarski sat. Nakon 3 dana kašnjenja, uradila sam test koji je bio pozitivan i odmah otišla privatniku da mi potvrdi trudnoću što je ista i učinila, te mi je rekla da dodjem za dvije sedmice, dakle u 6. sedmici da pogleda otkucaje srca, odnosno embrionalni odjek. Nakon 15 dana sanjarenja otišla sam ponovno doktorici koja me je spustila na zemlju rekavsi da nema ploda nikako, a vec se je trebao pojaviti, ali da sacekamo jednu sedmicu, jer smo mozda pogrijesili prilikom računanja trudnoće, u suprotnom moram se ocistiti. ne moram Vam ni opisivati šok koji sam osjećala. Jos mi je rekla, mrtva hladna, da to nije nista strasno, da se to stalno dešava, da se ne brinem, da smo mi abortivna nacija i slično. U tom trenutku sam znala da je to posljednji put da sam došla u njenu ordinaciju. Ne treba sad da plače, ali je bar malo sažaljenja mogla pokazati, jer mi je u tom trenutku to i trebalo. Nakon 7 dana, odem kod dr. Murtezića privatno koji mi je potvrdio da ploda nema, da je u pitanju Blighted ovum i da to treba ocistiti, jer nece doci do razvitka embrija. Moram napomenuti da je dr. Murtezić bio divan sa mnom, tako prijatan kao da se znamo godinama, zaista sam bila oduševljenja sa njim. Prekjuče sam otišla u Jezero na UZ, doktorica Kandić me je pogledala i napisala hospitalizacija, odmah su me primili, ja u šoku, nemam pojma šta se u stvari dešava, 2 sata nakon prijema, uradili su mi kiretažu, prenoćila sam u bolnici (svidja mi se ta praksa) i juče došla kući. Budući da sam ionako previše odužila, završni dio priče sam skratila, ali ako ima pitanja, biće mi drago da odgovorim na ista. Zaista moram naglasiti da je tretman na Jezeru bio kao kod privatnika, prezadovoljna sam, nisam imala nikog, nisam zvala nikog, prvi put sam otišla uopšte na Jezero i moji utisci su savršeni, u stvari, pored prvobitnog ushićenja i radosti zbog trudnoće, jedina svijetla tačka u svemu ovome je bila klinika Jezero i moja porodica naravno. Izvinjavam se na ovako dugom postu, tuzne oči zaista ti zelim sve najljepse i pozitivan ishod sa tvojom bebicom.
|
|
|
|