bebacha -> RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod bebe do 2g (15.11.2010 12:49:22)
|
Evo ovako ovaj post cu napisat prevenstvo da me Hanady posavjetuje jer znam da ima veliko iskustvo u vezi ovog a nadam se da ce mi pomoc i druge mame.Alen mi vec par dana kaslje,nosic zacepljen,lijecilo smo se prorodno al sam ga danas odvela da ga doktorica malo pregleda. ona kaze da nema upale,samo zacepljen nos,dosta slajma i mala opstrukcijatad nisam ni znala sta je to pa nisam ni pitala al sad se pitam opstrukcija cega dala mu je esbesul,inhalacije ventolin,injekciju urbazon i ako bude imao jos jednu opstrukciju da ce mu ukljucit floxotidei to ce isto uradit starijoj curici.meni se to nesvida. prvenstveno sad on uopste nema neki poteskoca s disanje,sinoc je spavao cjelu noc,zakasljao se 3 puta(brojala sam).jutros je vise kasljo jer je bio u dnevno a lozimo ugaljmozda i to ima veze.bili smo napolju sat i po,zakasljo se 3 puta a evo u kucu opet kaslje ja kontam da mu nedajem ni antibiotik ni inhalacije.starija je u petak dobila antibiotik,ovu injekciu i inhalacije.samo je primila injekciju a ovo ostalo joj nisam dala,davala joj one sirupe od Hanady i gotov je skroz prestala kasljat. u velikoj sad nedoumici. juce mi je izbacio slajma,vjerovatno od jabuke u luka. sta ja njemu jos smije davat da mi ovo neprede u bronhitis,znam da je mali al nesto kontam da bi mu mozda ptije dala med i limun nego nentolin,urbazon,floxotide i ostale otvore.
|
|
|
|