|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
7.10.2009 11:15:41   
sanjica
Pozdrav svim mamama,
Moja malecka ima 16 mjeseci,dosada nismo imali nekih problema sa virozama, prehladom, kasljem i slicno, ali od jucer je pocela kihati i curi joj na nosic- providno, tako da se sinoc citavu noc budila, zbog nosica i otezanog disanja. Temperatura joj je malo povisena. Dala sam joj paracetamol i malo caja od kamilice. Znam da paracetamol ne ide dok temepratura ne bude oko 38C, al eto ja sam joj dala jednu kasikicu- misleci da ce je malo zgrijati i da ce je to malo popustiti.  I mene malo drzi prehlada, mozda je neki virus u pitanju, jer srela sam par osoba u firmi imaju isti problem.
Jutros sam malo pretrazivala na internetu i citala druge forume, pa sam zapisala par savjeta vezanih za kasalj i otezano disanje zbog zacepljenog nosica. Navodno djeluju. Pa cu ih podjeliti s vama.

1. protiv kaslja:
prvi:
Na jednu kasiku secera ide 1 kasika vode i 1 suhi lovorov list i kriska limuna. Sve to zakipiti dok secer ne počne pjeniti i maknuti sa vatre. Kad se ohladi davati jednu kasiku djetetu svakih dva sata.

drugi:
caj od lotosa ili korijen lotosa- vjerovatno to ima kupiti kod nas u nekoj biljnoj apoteci  (isto u slucaju kada je kasalj u pitanju)

2. za olaksano disanje zbog sekreta iz nosa
narezati bijeli luk i staviti u hulahopku u blizini glave dok dijete spava

3. Namočiti cist carsaf i istentrifugirati ga, prekriti kretvetic u kojem dijete spava i u cosak staviti caj od kamilice da isparava.

3. za imunitet
sunce moje malo kapi  i kapi ehinachea

Sve je dakle na prirodnoj bazi i mislim da ne moze stetiti. Vrijedi probati.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 226
7.10.2009 11:23:57   
bebano
IZVORNA PORUKA: sanjica

Pozdrav svim mamama,
Moja malecka ima 16 mjeseci,dosada nismo imali nekih problema sa virozama, prehladom, kasljem i slicno, ali od jucer je pocela kihati i curi joj na nosic- providno, tako da se sinoc citavu noc budila, zbog nosica i otezanog disanja. Temperatura joj je malo povisena. Dala sam joj paracetamol i malo caja od kamilice. Znam da paracetamol ne ide dok temepratura ne bude oko 38C, al eto ja sam joj dala jednu kasikicu- misleci da ce je malo zgrijati i da ce je to malo popustiti.  I mene malo drzi prehlada, mozda je neki virus u pitanju, jer srela sam par osoba u firmi imaju isti problem.
Jutros sam malo pretrazivala na internetu i citala druge forume, pa sam zapisala par savjeta vezanih za kasalj i otezano disanje zbog zacepljenog nosica. Navodno djeluju. Pa cu ih podjeliti s vama.

1. protiv kaslja:
prvi:
Na jednu kasiku secera ide 1 kasika vode i 1 suhi lovorov list i kriska limuna. Sve to zakipiti dok secer ne počne pjeniti i maknuti sa vatre. Kad se ohladi davati jednu kasiku djetetu svakih dva sata.

drugi:
caj od lotosa ili korijen lotosa- vjerovatno to ima kupiti kod nas u nekoj biljnoj apoteci  (isto u slucaju kada je kasalj u pitanju)

2. za olaksano disanje zbog sekreta iz nosa
narezati bijeli luk i staviti u hulahopku u blizini glave dok dijete spava

3. Namočiti cist carsaf i istentrifugirati ga, prekriti kretvetic u kojem dijete spava i u cosak staviti caj od kamilice da isparava.

3. za imunitet
sunce moje malo kapi  i kapi ehinachea

Sve je dakle na prirodnoj bazi i mislim da ne moze stetiti. Vrijedi probati.

Sanjice hvala na ovim korisnim savjetima koje si podjelila sa nama. Ja cu samo dodati da sam isto tako trazeci naisla na savjet da se crveni luk razreze i drzi iznad krevetica gdje bebica spava, te da olaksava disanje. Isto ovo sto si ti napisala sa bjelim lukom, ja sam citala za crveni. Meni ima smisla jer znate i same da kada rezemo crveni luk odmah nam nos procuri, oci zasuze kao da jednostavno otvori sve kanale. Kazu da pomaze.
Nadam se da ce tvoja curica uskoro biti bolje. I moj sincic je imao neku virozu, svi smo bili prehladjeni i hB vrlo brzo je prosao kroz sve to. Samo curenje nosica par dana, malo kasljucanja i sve hB bez temperature. Ja sam njemu kupila Nisita sprej pa sam mu par puta prskala u nosic, cisto da mu malo navlazim sluznicu nosa. Taj sprej se daje i dojencetu sto znaci da je skroz ok.
Zelim brzo ozdravljenje tvojoj curici.

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu sanjica)
Neposredna veza do poruke: 227
7.10.2009 13:20:12   
sanjica
Hvala Bebano, nadam se da neće biti nekih većih problema i da je to ipak samo obična prehlada, te da će sve to brzo i lako proci, kao i tvom sinčiću.
Jutros sam zvala kući, rekli su mi da je normalno jela i da je spavala sat vremena, temperatura blago povišena još uvijek, ne kašlje još.
Danas sam mislila kupiti aquamaris kapi za bebe, Nisita nisam koristila, pa možda ću uzeti onda Nisita kapi da probam, Koliko sam shvatila da je jako bitno da se bebi/djetetu ne slijeva sekret iz nosa u grlo, jer to onda moze izazvati upalu uha, kašalj i bronhitis. Pa vidjet ćemo ova 2-3 dana kako će biti, ako temperatura i dalje bude prisutna, ići ćemo pedijatru.
Danas ću zamoliti šefa da ranije izađem , jer stalno mislim na svoju curicu, baš sam nekako uznemirena iako je u sigurnim rukama.
Ove gore savjete što sam našla, napisala sam jer su druge mame koje su koristile navedene metode i  pripravke  i rekle su da su im pomogli, a ovaj sirup sa lovorom posebno (uz njega ide isto dosta tečnosti zbog razbijanja šlajma).
Nadam se da će isto nekom i ovdje pomoći da djetetu olakša stanje prehlade, kašlja i začepljenog nosića. Uskor nam stiže i zima, p nije loše znati.
Ja ću ih svakako primjeniti, prije odlaska pedijatru.
Srdačan pozdrav

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 228
8.10.2009 0:10:38   
veeseelaa
bebici mi curi nosić i često kiše, temperature nema, ne kašlje, zna li ko šta da koristim da joj prestane curkati nosić?
može li se desiti da dobije temperaturu?
kakva su vaša iskustva?

< Poruku je uredio veeseelaa -- 8.10.2009 0:12:12 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sanjica)
Neposredna veza do poruke: 229
8.10.2009 0:12:22   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

bebici mi curi nosić i često kiše, temperature nema, zna li ko šta da koristim da joj prestane curkati nosić?
može li se desiti da dobije temperaturu?
kakva su vaša iskustva?

Ja mojoj dajem kapi ili nezaril ili benil... koje prve nadjem i nakon par dana prestane joj... =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 230
8.10.2009 0:13:28   
veeseelaa
neznam da li ima tih kapi kupiti u Sarajevu? koliko joj kapi stavljaš u nosić i koliko često?
hvala mila na odgovoru

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 231
8.10.2009 0:15:43   
Ilhana RR

neznam da li ima tih kapi kupiti u Sarajevu? koliko joj kapi stavljaš u nosić i koliko često?
hvala mila na odgovoru

Benil sam kupila ljetos u Sarajevu. Stavim joj vecinom pred spavanje navece i haman nikako joj necuri nos 24 sata...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 232
8.10.2009 0:16:45   
tea lana
veseela imas akva maris za bebe mojoj Lani je uvijek prestajao curiti nosic od toga.I nadam se da Ajsa  nece ni dobiti turu,pusa za obje

< Poruku je uredio tea lana -- 8.10.2009 0:17:34 >

Neposredna veza do poruke: 233
8.10.2009 0:19:15   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: tea lana

veseela imas akva maris za bebe mojoj Lani je uvijek prestajao curiti nosic od toga.I nadam se da Ajsa  nece ni dobiti turu,pusa za obje

da i to je dobro, to sam ja nekad koristila kad sam bila prehladjena al ljetos mi ona u apoteci dade ove kapi i stvarno su extra =)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 234
8.10.2009 0:29:38   
Golubica
Za isusivanje sekreta iz nosa, neki dan sam u apoteci po preporuci dobila kapi REUKAP P . Bas su za malu djecu, a kupuju se bez recepta i kostaju oko 5 KM.
Akva maris je za omeksavanje slinica, dok ove gore navedene zaustavljaju curenje, tako su meni u apoteci rekli. :)

< Poruku je uredio Golubica -- 8.10.2009 0:30:53 >

Asja, 02. 08. 2008.

Neposredna veza do poruke: 235
8.10.2009 0:31:47   
veeseelaa
cure hvala vam puunooo, evo poslah mm do apoteke

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 236
8.10.2009 0:34:05   
tea lana
vesela ja  imam i onu spravu sto izvlaci sekret iz nosa a ide na usisivac nova nikad ne koristena pa ako bude hice javni da ti je dam.Kod nas je nema kupiti,ja narucila preko jedne forumasice

Neposredna veza do poruke: 237
8.10.2009 0:35:06   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: tea lana

vesela ja  imam i onu spravu sto izvlaci sekret iz nosa a ide na usisivac nova nikad ne koristena pa ako bude hice javni da ti je dam.Kod nas je nema kupiti,ja narucila preko jedne forumasice

to je meni bio spas dok je Lamija bila mala... u mene je rucna kao pumpica...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 238
8.10.2009 0:35:08   
veeseelaa
tea hvala ti puno, stvarno si srce, javim ti si ako bude bilo potrebe za spravicom
mene samo strah da ne dobije temperaturuuser posted image  
prije par dana je imala temperaturu a dr je istu prepisao upali desnih a evo od danas kiše i nosić curi pa me panika hvata da to dobije turu opet

< Poruku je uredio veeseelaa -- 8.10.2009 0:37:16 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 239
8.10.2009 0:36:30   
tea lana
ok broj imas ako me ne bude na rr ili fb

Neposredna veza do poruke: 240
8.10.2009 0:39:45   
Ilhana RR
Ma zubici sigurno, nista opasno ;)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 241
8.10.2009 0:48:47   
veeseelaa
pa zar zbog zubića nosić curi?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 242
8.10.2009 0:57:20   
Ilhana RR

pa zar zbog zubića nosić curi?

Mojoj lamiji je tri puta prilikom rasta zuba curio nosic, sad dal je radi zuba ili mozda su osjetljiviji tada neznam...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 243
8.10.2009 8:25:12   
juni
Ilhana, i ja koristim benil kapi, ne znam jesi li procitala uputstvo, pise da su samo za odrasle jer su jace, a djevojcica je jos mala pa joj mogu ostetiti sluznicu u nosu.

EMIL,7.9.2008.

Neposredna veza do poruke: 244
8.10.2009 8:43:35   
sanjica
Moja djevojcica je bolje, nosic manje curi. Kupila sam aqua maris kapi i to joj ukapavala u nosic, sinoc pred spavanje joj dala kasikicu paracetamola i davala joj da pije topao caj, uciijedila joj u caj malo limuna i malo posecerila. Tempertaure vise nema. Budila je se nocu, ali puno manje nego predhodnu noc. I pocela je sam sebi da brise nosic, heheh, pile malo. Izgleda da hara neka viroza. Zelim brzo ozdravljenje vase djecice. Puno pozz

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 245
8.10.2009 8:48:40   
bebano
IZVORNA PORUKA: sanjica

Moja djevojcica je bolje, nosic manje curi. Kupila sam aqua maris kapi i to joj ukapavala u nosic, sinoc pred spavanje joj dala kasikicu paracetamola i davala joj da pije topao caj, uciijedila joj u caj malo limuna i malo posecerila. Tempertaure vise nema. Budila je se nocu, ali puno manje nego predhodnu noc. I pocela je sam sebi da brise nosic, heheh, pile malo. Izgleda da hara neka viroza. Zelim brzo ozdravljenje vase djecice. Puno pozz

Bas mi je drago da je tako brzo proslo user posted image .

Luka - Mamina sreća
27.05.2008

Sunce moje malo :-))

(odgovor članu sanjica)
Neposredna veza do poruke: 246
8.10.2009 9:12:00   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: juni

Ilhana, i ja koristim benil kapi, ne znam jesi li procitala uputstvo, pise da su samo za odrasle jer su jace, a djevojcica je jos mala pa joj mogu ostetiti sluznicu u nosu.

hmm... ja sam citala al nije nista pisalo, djeca do tri puta dnevno po jednu kap je pisalo... mozda su ovo neka blaza verzija...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 247
8.10.2009 9:14:29   
Nunichi
I mi smo prehladjene vec dva dana. Nemamo turu,ne kasljucamo (ali jesmo dan prije nego je nosic procurio).
Za sad samo stavljamo aqua maris i izvlacimo pumpicom, i jaaaako vristimo dok nam mama to radi, ori se cijela kuca. user posted image

Neposredna veza do poruke: 248
8.10.2009 10:03:59   
bebacha
ljubi nam Zaricu puno.Ajle ja bila bolesna 5 dana al kod nje to bilo gore.nista nas nije obislo ni kasalj,ni temperetura.ni upaljeni grlo,proliv i povracanje takode.bilo je zivi uzas al je hvala Bogu dobro.Zarici samo agva maris i pumpica.
za djecu iznad jedne godine preporucujem sprej za nos operil.nama je pravo pomogao i pomogle su joj kapi za grlo bisolvon.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 249
8.10.2009 10:16:27   
Nunichi
Hvala mila...nadam se da ce ostati samo na prehladii. Ona evo super jede i ne smiruje se... user posted image To mi je nekako dobar znak. user posted image
Jubi princezu Amice user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *