mama75 -> Za Vas koji ste već spremile i spremate prvačiće (31.3.2012 15:53:44)
|
Moje dijete je dobilo besplatne udzbenike u skoli (kao i svi prvacici u Sarajevu) i dobila je super ruxak, ali mi smo vec prije toga kupili jedan [sm=smiley13.gif] E sada, ostalo ti zavisi od djeteta: ja sam svojoj kupila jako kvalitetan ruxak koji sam na nekom snizenju platila oko 35KM, ali nema popularnih likova iz crtanih na njemu. To sam uzela jer znam kako to kod djece ide - sada je Winx, sutra Kitty itd. Zato sam joj kupila prenicu i sveske Kitty, to je kao neka zlatna sredina.Ruxak se moze naci od nekih 20KM pa do 90KM. To su oni srednja velicina, ni mali skroz, a ni oni preveliki sa konstrukcijama i sl. Pernica takodje se moze kupiti od 10KM do 40KM - ovo su npr Kitty pernice. Nemoj kupovati onu pernicu kao neseser, jer je u njoj jako tesko naci bojicu koja im u tom momentu treba. Sveske - kod nas za svaki predmet treba sveska, dok u nekim skolama u prvom polugodistu djeca nose samo 1 svesku za sve predmete. I njihove cijene variraju. Najbolje je uzeti onu A4 format, a cijena im je od nekih 2KM do 8Km (Kitty naravno [sm=smiley1.gif]). Mislim da je to sve od onog sto treba odmah kupiti. Jos ce vam trebati tempere, plastelin, blokovi za likovno i sl, ali to je ono bas potrosna roba i kupuje se par puta u toku skolske godine. I da, trebace vam oprema za tjelesno - bijela majica oko 8KM i crni sorc7helanke (10KM) i neke tene. Moj savjet je ne kupovati nista prije nego vam uciteljica kaze sta vam treba. Mozda jedino pernicu i ruxak (djeca u Sarajevu sa podrucja opstina Novo sarajevo i Centar dobiju jako kvalitetne ruxake tako da im zaista ni to ne treba kupovati). Ukoliko ne dobijete besplatne udzbenike, cijena jednog je 10KM a za 1. razred ima 5 udzbenika. Takodjer uz neke se kupuju i radne sveske, ali to sve isto zavisi od skole i uciteljice. Nadam se da sam bar malo pomogla ovim kilometarskim postom [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|