Lulu_08 -> Bakterija Hemofilus influence (30.3.2012 12:11:34)
|
Ono sto sam ja uspjela naci jeste da je haemophilia influenzae vrsta bakterije koja ne mora ali moze prouzrokovati niz oboljenja. Inace je bakterija koja se nalazi u odraslih ljudi a kod male djece se naziva haemophilia ingluenzae tip B (mislim da je vakcina koja se daje u svrhu sprijecavanja oboljenja uslijed infekcije HIB). Eh ovako: Naturally-acquired disease caused by H. influenzae seems to occur in humans only. In infants and young children, H. influenzae type b (Hib) causes bacteremia, pneumonia, and acute bacterial meningitis. On occasion, it causes cellulitis, osteomyelitis, epiglottitis, and infectious arthritis. Due to routine use of the Hib conjugate vaccine in the U.S. since 1990, the incidence of invasive Hib disease has decreased to 1.3/100,000 in children. However, Hib remains a major cause of lower respiratory tract infections in infants and children in developing countries where the vaccine is not widely used. Unencapsulated H. influenzae causes ear infections (otitis media), eye infections (conjunctivitis), and sinusitis in children, and is associated with pneumonia. Znaci, u sustini u beba i male dijete "Hib" prouzrokuje bakteremiju, upalu pluca i akutni bakterijski meningitis. Ja mislim da je "dobro" to sto je bakterija nadjena u nosicu djeteta, te da se moze antibioticima lijeciti na taj nacin. Sretno na pregledu!
|
|
|
|