Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

Anoniman -> Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 13:17:36)

upoznala sam devojku koju su roditelji dali posle rodjenja bratu/suri  , koja je porasla i koja bi za letnji raspust dolazila kod "tetke" t. e svoje majke na odmoru , za vreme puberteta  kada je saznala  vratila se svoijem roditeljima i ostala , nije vise htela da ide naza al nejse nego pitam se , sigurno ima i slucajeva vama poznatih pa :

da li vi mogle da bliznjem date svoje dete iz razloga gorenavedenog ??

da se razuemo tema nije nikakva provokacija  samo tema , razgovor, razmena misljenja  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

veeseelaa -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 13:19:38)

da, mom bratu i jedino i isključivo njemu .....
šta bi kad bi to bila jedina opcija da ima dijete? mislim bila bi surogat majka, mislim da tema postoji već

jasmin -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 13:21:52)

Ne!

damma -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 13:25:38)

imam jedan ovakav slucaj u bivsem komsiluku, brat dao bratu djevojcicu. mladji nema djece, a stariji ima cetiri djevocjcice. najmladja boravi kod amidze i strine, s tim da su oni u blizini svi. vidim da dobro funkcionise kod njih, a ja licno nisam o tome razmisljala. ne znam ....

Blue rose RR -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 13:27:07)

Nisam o tome nikada razmišljala,
ali jednom kad iz mene se rodi, od mene, osim Božijom voljom, moje dijete ne ide.

anitaMO -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 13:34:37)

ne ,radije neka usvoji sebi dijete

kaktuscic -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 13:42:09)

Imam slucaj u blizoj familiji gdje je brat sestri dao jednog sina, ima jos dva sina blizanca i oni zive s pravim roditeljima. Taj kojeg su dali je stariji i on je znao da ide tetki (koja ne moze roditi) u drugo mjesto da zivi. Danas je ozenjen ima svoju porodicu i zivi u tetkinoj kuci zajedno s njom... Tetka je svu svoju imovinu prepisala njemu. Svi su u dobrim odnosima, redovno se posjecuju.
Ja svoje dijete ne bih mogla dati nikome!

veeseelaa -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 13:43:22)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

da, mom bratu i jedino i isključivo njemu .....
šta bi kad bi to bila jedina opcija da ima dijete? mislim bila bi surogat majka, mislim da tema postoji već

a možda i nekoj dobroj prijateljici

Miimy -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 13:58:37)

NE TO JE ZA MENE CISTI APSURD !

bananica -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 14:00:49)

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Nisam o tome nikada razmišljala,
ali jednom kad iz mene se rodi, od mene, osim Božijom voljom, moje dijete ne ide.

veeseelaa -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 14:00:57)

pa sve je u glavi....
u startu se pripremiš da dijete ćeš SAMO nositi 9 mjeseci i roditi, ti si surogat majka i ništa drugo.....

u biti dijete je tvoje djelimično, daješ ga drugoj bliskoj osobi u amanet i vječno ostajete u kontaktu, činiš dobro djelo, pomažeš svom bližnjem

mamajednogdjecaka -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 14:04:31)

Kako bih dala zivot za svoje dijete,tako bih i za svog brata.A ako je brat zasluzio,dala bih mu dijete,ali samo ako je zasluzio.Nisu sva braca i sestre iste,neki nisu dobri ljudi,a ako neko jest dobar covjek,treba mu pomoci.U mojoj porodici se svakako djeca odgajaju da je bratovo dijete isto sto i moje dijete.I tako ih sve i gledam,zaovinu djecu gledam kao svoju,jer su to djeca sestre oca mog djeteta (ako neko moze shvatiti).Ma dobro,ja sam blesavo bice,ali bratu ili sestri bih pomogla.

mamabb -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 14:06:35)

Ne!

salmy -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 14:16:08)

Surogat majka DA,a dala svoje....no-no[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

veeseelaa -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 14:25:15)

IZVORNA PORUKA: mamajednogdjecaka

Kako bih dala zivot za svoje dijete,tako bih i za svog brata.A ako je brat zasluzio,dala bih mu dijete,ali samo ako je zasluzio.Nisu sva braca i sestre iste,neki nisu dobri ljudi,a ako neko jest dobar covjek,treba mu pomoci.U mojoj porodici se svakako djeca odgajaju da je bratovo dijete isto sto i moje dijete.I tako ih sve i gledam,zaovinu djecu gledam kao svoju,jer su to djeca sestre oca mog djeteta (ako neko moze shvatiti).Ma dobro,ja sam blesavo bice,ali bratu ili sestri bih pomogla.

nisi ti blesava nego imaš divan odnos sa svojim bratom
Bratova bol koju bi imao ne daj Bože da ne može imati dijete je bol koja bi rastrgala i mene, zato pomogla bi, bez dvoumljenja, sa zadovoljstvom

mišur -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 14:34:44)

Svoje dijete, ono koje sam ja rodila sebi(ne kao surogat majka) ne bih dala nikome i nikada!!!
Ni bratu, ni sestri, ni majci, ni ocu, nikome...Apsurdno mi je razmišljati uopšte o tome!

Koliko sam ja skontala, ti slučajevi koje opisujete su praktično činovi milosrđa. Npr. brat ne može da ima djecu, pa mu ja dam jedno svoje da se utješi...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley24.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley24.gif[/image]
Ne znam jesam li ja luda,ali meni je to suludo totalno!
Jedno je biti surogat majka, to podržavam, a sasvim druga je ovo...ovo nikad!

reallove -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 14:51:36)

Ne...

Meni je ovo pomalo bezveze,ne znam.Ne mogu ni da zamislim :(..Evo moj babo ima brata koji je vec preko 10 god. u braku,i nema djece,to mu je jedini brat,nemaju sestre,normalno voli ga,ali da mu da svoje dijete[sm=zmeden.gif]..ne znam stvarno,to je meni nesto novo,da se tako djeca mogu "poklanjati"

Trnoruzica -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 15:02:05)

IZVORNA PORUKA: mišur

Svoje dijete, ono koje sam ja rodila sebi(ne kao surogat majka) ne bih dala nikome i nikada!!!
Ni bratu, ni sestri, ni majci, ni ocu, nikome...Apsurdno mi je razmišljati uopšte o tome!

Koliko sam ja skontala, ti slučajevi koje opisujete su praktično činovi milosrđa. Npr. brat ne može da ima djecu, pa mu ja dam jedno svoje da se utješi...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley24.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley24.gif[/image]
Ne znam jesam li ja luda,ali meni je to suludo totalno!
Jedno je biti surogat majka, to podržavam, a sasvim druga je ovo...ovo nikad!

Apsolutno potpisujem!!

Nikad! Nije dijete stvar niti predmet da se dijeli okolo...

veeseelaa -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 15:03:59)

imamo masu slučajeva gdje djeca iz ovog il onog razloga odrastaju kod nane
ja znam par, prosto idu roditeljima u posjetu a kod nane žive

Anoniman -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 15:06:30)

Ja ne znam da bih mogla uz svu ljubav, postovanje i zelju da pomognem svojim najblizim...

Lejla Ka -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 15:11:49)

Biološko dijete mene i mog muža bih mogla dati sestri jedino kad bih bila potpuno psihički ili fizički nesposobna da se brinem o njemu.
Jedan dio mene misli da bih možda mogla biti sestri surogat majka, tj. nositi dijete nje i njenog muža začeto potpomognutom oplodnjom, ali nisam sigurna.
Dati nekom moje dijete zato što nema svoje djece ne bih mogla.

mišur -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 15:13:07)

Ja sam stvarno ostala šokirana činjenicom da se ovakve stvari uopšte i dešavaju u praksi u BiH.
Kako možeš dati nekome svoje dijete? Šta je sa svim pravnim pitanjima oko toga ? Ko su ljudi upisani kao roditelji tog djeteta, čije prezime nosi? Ili ga njegovi pravi biološki roditelji priznaju i daju mu svoje ime i prezime, a onda ga prepuste tetkama, srtičevima? Jer ne postoji nijedan zakonski osnov da nekome tek tako daš dijete, bez obzira u kojem si srodstvu sa istim. Usvajanje je druga priča, i za to postoje uslovi.
Meni su ovo situacije koje sam mislila da su moguće samo u filmovima,a da se ovakve stvari dešavaju (napisale ste slučajeve koje poznajete) kod nas, prosto mi je nemoguće.
Nemoguće za razumjeti, jer ne dajemo auto bratu ili sestri(a i kad bi davali moramo to nekim ugovorom "pokriti") a pogotovo dijete.

Jedino da sam potpuno nesposobna iz bilo kog razloga, ali potpuno, tek bi onda razmislila o ovome.
Ali da rodim 3-4 djece i tek tako jedno dam, eto da usrećim nekoga, pa nema govora.
Kako napraviti izbor? Koje ti je dijete manje drago pa ćeš ga se odreći?????

chantal -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 15:13:34)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

pa sve je u glavi....
u startu se pripremiš da dijete ćeš SAMO nositi 9 mjeseci i roditi, ti si surogat majka i ništa drugo.....

u biti dijete je tvoje djelimično, daješ ga drugoj bliskoj osobi u amanet i vječno ostajete u kontaktu, činiš dobro djelo, pomažeš svom bližnjem

Drugo je surogat-majčinstvo,gdje žena samo "posuđuje" svoju maternicu u kojoj se plod razvija,a mislim da triputmama nije na to mislila,već dali bismo svoje vlastito dijete dali nekom bližnjem...
Ja lično ne bih ni jedno ni drugo uradila,ne bih mogla.
Nedavno sam baš čitala za ovakav jedan slučaj u Bihaću,ako se dobro sjećam,gdje je brat bratu poklonio dijete,nekako mi to dođe kao početak legalizacije trgovine djecom,tako javno,mislim zasad uglavnom čujemo "poklonio bratu/sestri",a kasnije... [sm=smiley13.gif]

chantal -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 15:16:23)

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/panorame/76675-nesvakidasnji-dogadjaj-u-bihacu-bekir-goretic-poklonio-dijete-bratu-i-snahi.html

Evo slučaja koji spomenuh

salmy -> RE: Da li bi vi dale svoje dete bližnjim, ako ne mogu da imaju decu? (19.3.2012 15:31:27)

Moja tetka nema djece.I kad smo bile manje,uvijek je seka bila kod njih.Mama je kao u sali govorila kako ce oni nju uzeti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]kao da bude njihova.....mislim nidje veze

Naravno sve je bila sala(a mozda tetkina zelja),ali otac se nije dao ni saliti na taj racun
Znala je kod njih provesti cjeli raspust, kao njihova[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]ali nije

Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>