Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: EU ukida termine mama i tata?! 19.3.2012 14:32:44
Mirkica
koliko se sjecam ovo je bila tema 2010 nesto ne znam da je sada , i koliko znam nije usvojena , jer ja jos uvjek kada ispunjavam formulare pisem ime oca , ime majke. Na google ne nalazim nista novo na ovu temu sem iz 2010 po koji clanak i teem na forumima .
RE: EU ukida termine mama i tata?! 19.3.2012 14:37:04
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mirkica
koliko se sjecam ovo je bila tema 2010 nesto ne znam da je sada , i koliko znam nije usvojena , jer ja jos uvjek kada ispunjavam formulare pisem ime oca , ime majke. Na google ne nalazim nista novo na ovu temu sem iz 2010 po koji clanak i teem na forumima .
RE: EU ukida termine mama i tata?! 19.3.2012 14:37:28
samedi
Katastrofa,ne znam šta da mislim,umjesto da rješavaju velike probleme koji se samo gomilaju oni uvode pomutnju sa nekakvim nebuloznim prijedloziima,fuj
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
RE: EU ukida termine mama i tata?! 19.3.2012 14:39:42
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
IZVORNA PORUKA: Mirkica
Sinoc ovo bi na TV Hayatu Vijesti u 7.
znam zato sam i trazila informacije na google ali nigdje toga nema ovdje samo cclanci iz 2010 i teme po forumima , na zapadu nista novo na istoku stare price . Bas cu veceras gledati glavne vijesti da vidim imal sta na ovu temu .
< Poruku je uredio Mirkica -- 19.3.2012 14:42:11 >
RE: EU ukida termine mama i tata?! 19.3.2012 14:59:04
reallove
No comment ...Gdje ide ovaj ludi svijet,o glupostima se razmislja,a o onim stvarima za koje se stvarno treba pobrinuti,niko ne misli..Cuj,roditelj 1 i roditelj 2,Boze pameti!!!
RE: EU ukida termine mama i tata?! 9.5.2012 16:17:52
dana3
Nista gluplje ne cuh odavno a razlog tome je slijedece: u Svedskoj zele da se suprotsave dijeljenju nacina zivljenja na zenski i muski, znaci da ne postoji takvo dijeljnje vec upravo ovo o cemu govorite.U skolama je zakonm predvidjeno da se djeca ne oslovljavaju sa "djecak" ili djevojcica vec sa imenom ili samo "dijete". Zakon odredjuje nacin oslovljavanja djeteta kao i pohvalu garderobe npr.Ako curica dodje u lijepo j haljini ne treba je hvaliti nego izraziti neku dobru funkciju haljine-kao dobra je da se slobodno moze sjesti i sl.
Koristi se najcesce sredje lice-ne ona niti on vec ono a u svedskom je to "hen", koji nema znacenje spola.Glupo do bola ali zakon je zakon i takvi pedagozi koji se zalazu za takve stvari su genus pedagozi. To sto hoce da se zove roditelj 1 i 2 je zbog homobrakova gdje dejca imaju dvije mame ili 2 tate.
Moje dijete mene zove mama jer ja jesam mama a i tata mu je tata a te brojeve neka kaze sebi na .......... Mnogi nisu za to ali ljudi koji rade u vrticima i skolama moraju tako da s eponasaju i pohadjaju posebne kurseve o tome da se doskoluju o genus pedagogiji. Sve ovo kao u smislu jednakosto nedju spolovaima a vec stoljecima zene nemaju istu platu kao i muskarci iako obavljaju iste poslove niti se ovim zakonom to promijenilo. kritike vrve na sve strane ali posto je ovo"demokratska" zemlja, niko nema pravo glasa.:)