RE: Cvijece za sadnju (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

Dida79 -> RE: Cvijece za sadnju (14.3.2012 15:34:09)

Zasto busis samo onu betonsku plocu i to su male rupice tako da se to i ne vidi

veeseelaa -> RE: Cvijece za sadnju (14.3.2012 15:34:51)

morala bi ja to šmeknuti, da vidim kako to izgleda
da šta ne sHebemo

Dida79 -> RE: Cvijece za sadnju (14.3.2012 15:37:02)

sad mi je prazna baterija na kameri pa ti ne mogu slikati.Cim napunim slikam

veeseelaa -> RE: Cvijece za sadnju (14.3.2012 15:40:14)

baš ti hvala

Hanady RR -> RE: Cvijece za sadnju (15.3.2012 0:55:41)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

super ovo Hanady [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
a moglo bi se jednogodišnje cvijeće i malo ranije posaditi? mislim prije 1 maja

e ne znam šta bih ti rekla za ranije...
ja nekako po tradiciji od moje mame to sa prvim majerm radim...
moguće ako vrijeme bude pogodnije možda i mogu prije...smao obično te biljkice jednogodišnje su jako osjetljive na zimu...meni nekao prvi maj ko najsigurniji da nema mraza na sedreniku[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Cvijece za sadnju (26.4.2012 10:04:52)

Zene, gdje vam je taj rasadnik u Nedzaricima i da li se isplati ici dolje, mislim, koliko je jeftinije u odnosu na ulicno-pijacnu prodaju? Ja se mislila zadati sutra ili za vikend[sm=smiley14.gif]

Anoniman -> RE: Cvijece za sadnju (26.4.2012 16:58:33)

Vidim, da ste bile azurne sa tim navigacijama rasadnika, pa sam se sama snasla[sm=hudicek.gif]
Kupila, posadila[sm=sloncek.gif]Moram jos malo dokupiti za cvijetnjaka nesto, ali ne znam sta[sm=zmeden.gif]

Hanady RR -> RE: Cvijece za sadnju (26.4.2012 17:00:57)

joj pahuljo nisma vijdle post...

ja aBd u nedelju sadim[sm=bravo.gif]

Honey3 -> RE: Cvijece za sadnju (26.4.2012 23:47:27)

I ja danas posadila pelargonije na tarasu[sm=bravo.gif] placala ih po 0,95 KM.

Hanady RR -> RE: Cvijece za sadnju (26.4.2012 23:53:58)

ja nisma još cijene stigla uporediti
pijaca vs. rasadnik...
zaho gdje si ti uzimala...

koliko su im suflinije sada[sm=smiley36.gif]

što bi ja sa stolice do svih informacija[sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Cvijece za sadnju (26.4.2012 23:58:32)

Ima li neko lijepo cvijece da mu ne treba puno direktnog sunca a ni puno vode I da cvijeta citavo ljeto po mogucnosti da je nisko I da je raznih Boja [sm=jezicek.gif] valjda ne trazim puno, imam basticu u hladu pa bih da mi nesto cvijeta tu, Ali ne znam sta, tu ima sunca samo do podne [sm=zmeden.gif] ima li neko kakav prijedlog?

Honey3 -> RE: Cvijece za sadnju (27.4.2012 0:02:42)

Ja Hanady uzimala u Podlugovima,ima jedna radnja "svastara" sulfinije su 5,5 KM ona viseca saksija,petunije 0,45 KM,zemlja 80l 9,5 KM,eto svasta sam ti rekla,pa ti vidi gdje ti se isplati,meni su Podlugovi usput, kad idem mami[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Cvijece za sadnju (27.4.2012 0:05:26)

hortenzija ili ti ga hadžibeg voli hladovinu...
u nekoliko boja možeš ga naći...višegodišnja je biljka...
al je on povisok kao cvijet i jako arkočan u cvatu i zelenilu...

onda vodenik cvijet nisži je la prelijep , ne voli sunce al voli vlagi i treba ga zaljevati a ne i previše ako je u hladu da ne strune korijen
i njega ima u raznim lijepim bojama...ja imama narandžaste...nešto prekrasno

Honey3 -> RE: Cvijece za sadnju (27.4.2012 0:05:56)

canim mislim da su ti ruze najbolje,imas one sto nisko rastu,a ruze stalno cvijetaju[sm=smiley1.gif]i kod mene je u basti takva situacija,slabo Sunca,ali ruzama ne smeta.

Hanady RR -> RE: Cvijece za sadnju (27.4.2012 0:09:31)

zaho hvala...ako bude isplativo idem u podlugove[sm=smiley36.gif]

canim ja sma i prkos posula iza kuće...i obvalja mi se sma...to je prelijep cvijet iz jedne grančice u više rzaličitih boja, a niskoga je rasta...
zaljevam ga ono kad krenem i bašti il naveče il ujutro a znamo i prekosčiti a hladovina je većinom dana u tom djielu a super uspijeva...mada i na direktnom suncu mu je dobro[sm=zmeden.gif]

canim -> RE: Cvijece za sadnju (27.4.2012 0:16:55)

Hanady Sad Sam vidjela na google vodenika cvijet, presladak je, jeli ima u nasim rasadnicima se kupiti ili se kupuje kao sjemenke u onim vrecicama?

Zaha dobro si me podsjetila za ruze, mozda zasadim koju [sm=smiley1.gif]

Nunny -> RE: Cvijece za sadnju (27.4.2012 8:04:30)

ja bas nemam puno prostora za cvijece..ali svoj balkoncic svakog proljeca ukrasim prosle godine su to bili karanfili oni patuljasti, divno mirisu i dugo cvjetaju...ove godine planiram da dodam patuljaste ruze...nisam zadovoljna cvijecem iz obija...ovaj put rasadnik na otoci ili ovaj u nedžaricima

M kao Mama -> RE: Cvijece za sadnju (27.4.2012 8:08:07)

Bogami moje cvijeće se plaho primilo, jest da sam se brinula da ne smrzna,a li preživi predivno je, još svekrva rasadila i ljubičice u 4 saksije, pa kontam da pokoju prebacim i u žardinjeru.

e, trebalo bih još jedno 6 onih dugih saksija na prozor vani, ali to ću u ovo koji dan akobogda

bambi7 -> RE: Cvijece za sadnju (1.5.2012 16:35:22)

zene trebam savjet - trazi svekrva da im posaljem neko cvijece za ispred kuce koje visoko raste[sm=zmeden.gif]
Ja i cvijece nismo na istim talasnim, pa ako moze predlig koje cvijece i gdje se moze kupiti?
Sunca ima prvu polovinu dana na tom dijelu gdje zeli da ga posadi, negdje do 13-14h!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]