D_K -> RE: Nasa kreativnost (6.11.2013 10:56:01)
|
IZVORNA PORUKA: canim Bas je slatko [sm=smiley1.gif] jesi prvo nalijepila naljepnicu pa prelila fimom ili si prvo prelila preko naljepnice fimo pa onda to lijepila u kalup ? Ja danas opet bila na radionici, radili sliku, divno je ispala, postavim vam poslije [sm=jezicek.gif] na metalni element sam stavila naljepnicu, premazala onim ljepilom za dekupaz i osusila. onda prelijem fimo i pecem na 130 stepeni. imala sam puno varijanti kad stavim fimo na metalni element, ispecem i dekupaziram preko pa lakiram - bas mi je bio ceif probati i ovu opciju - da dobijem malo drugaciji efekat. nesto se kontam, mozda bi se moglo preliti i obicnim prozirnim lakom za nokte i kad se osusi dobijes isti efekat ali nejse. jesi li ti radila ove tehnike, imas li kakvih tips? posebno me brinu baloncici zraka, bas sam pazila da se ne pojave, svaki uredno probila iglom prije pecenja i vidim na nekim ih opet ima. od ovih sa slike vec je jedan otisao kao poklon Merjeminoj drugarici iz razreda a dva planiram ponovo raditi, nerviraju me oni baloncici - bodu mi oči [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|